Thursday, November 4, 2010

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ! ΟΧΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ !


ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ!

ΟΧΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Εκφράζουμε οι Πανέλληνες και οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι την ανυπόκριτη χαρά μας για τη νίκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου έναντι του βάρβαρου αλλόθρησκου Ασιάτη δυνάστη που του στερεί όχι μόνον την ελευθερία της έκφρασης αλλά ακόμη και τα περιουσιακά του στοιχεία.


Ευχή και προσδοκία μας είναι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου να επιστραφούν στο νόμιμο δικαιούχο τους τον Οικουμενικό Θρόνο και να αφεθεί απερίσπαστος να επιτελέσει το χρέος του.


Η απόδοση του ορφανοτροφείου πρέπει να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγαλύνει τους οραματισμούς του Πατριαρχείου και να προσδώσει στον Οικουμενικό Θρόνο πανορθόδοξο κύρος.


Αντί λοιπόν να γίνονται ατυχείς σκέψεις για να γίνει κέντρο διαθρησκειακών συναντήσεων των νέων για την οικολογία παρακαλούμε τον Παναγιότατο και την περί αυτόν αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου να κάνουν δεύτερες σώφρονες σκέψεις.


Δεν θα μπορούσε λ.χ. να χρησιμοποιηθεί αυτό το κέντρο ως χώρος στον οποίο νέοι από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες θα συναθροίζονταν τους καλοκαιρινούς μήνες για να παραθερίζουν “εις τας αυλάς του Πατριαρχείου” και να διδάσκονται από την περιήγηση στα σεβάσματα του Γένους στη Βασιλίδα των πόλεων;


Δεν θα ήταν υπέροχο όλοι οι νέοι που σκέφτονται να ιερωθούν αν περνούσαν ένα χρονικό διάστημα στο Πατριαρχείο για να ζήσουν το παραδοσιακό τυπικό που τηρεί αναλλοίωτο ο Οικουμενικός Θρόνος;


Τι ωραία που θα ήταν αν το Ορφανοτροφείο λειτουργούσε ως τόπος συνάντησης των όπου γης Ορθόδοξων νέων για να διδάσκονται ότι καλόν και ότι τερπνόν από την παράδοση αιώνων της Μητέρας Εκκλησίας!


Οσα για τα τεράστια κονδύλια που χρειάζονται για την ανέγερση και συντήρηση του μισοερειπωμένου κτιρίου το Πατριαρχείο μπορεί να απευθυνθεί στην οικογένεια Αγγελοπούλου και σε άλλους ευεργέτες του Πατριαρχείου αλλά και στις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες αφού στόχος πρέπει να είναι να καταστεί από κάθε άποψη Διορθόδοξο Κέντρο Νεότητας.


Ισως αν ο Παναγιότατος πήγαινε στη Ρωσία και ζητούσε τη συνδρομή του Μακαριότατου Μόσχας να πετύχαινε την εξασφάλιση αστρονομικού ποσού από τη Ρωσική Ομοσπονδία γι’ αυτό το σκοπό.


Ετσι δεν θα ήταν υποχρεωμένος να ζητά χρηματοδότηση από τους Δυτικούς και αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να μετατρέψει το ορφανοτροφείο του Πριγκήπου σε οικουμενιστικό κέντρο και κέντρο αερολογίας για την οικολογία αντί σε κέντρο αλληλογνωριμίας των Ορθοδόξων νέων της διασποράς αλλά και όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.


Ας χρησιμοποιηθεί λοιπόν η απόδοση του Ορφανοτροφείου του Πριγκήπου για τη δόξα του Πατριαρχείου, για το μεγαλείο της Ορθοδοξίας και για την προώθηση της Διορθόδοξης ενότητας που μπορεί και πρέπει να σφυρηλατηθεί με την ευκαιρία της ανακαίνισης του ιστορικού αυτού κέντρου της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment