Monday, November 1, 2010

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Αυτά τα φοβερά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή με αριθμούς, στατιστικές και στοιχεία.

Και όμως! Εμείς δεν βάζουμε μυαλό!

Στην Ελλάδα νομιμοποιούμε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, ενώ η Κύπρος- ελέω Χριστόφια- ετοιμάζεται να γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα οι γεννίτσαροι της κλίκας Γιαγκάζογλου που δορυφορούν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ζητούν χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και επιδιώκουν να βάλουν σε εφαρμογή άχρουν, άοσμο και άγευστο πολυπολιτισμικό θρησκειολογικό μάθημα των θρησκευτικών!!!

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ:
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
=========
Οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, που μπαίνουν στο στόχαστρο μέσω της επίθεσης εναντίον μιας συριακής καθολικής εκκλησίας στη Βαγδάτη από μια ομάδα της Αλ Κάιντα, είναι διαιρεμένοι σε πολλές κοινότητες, που συχνά μαστίζονται από ένα αυξανόμενο συναίσθημα ανασφάλειας και αποκλεισμού.
Κοιτίδα του Χριστιανισμού, η περιοχή έχει 20 εκατομμύρια Χριστιανούς, από τους οποίους τα πέντε εκατομμύρια είναι καθολικοί, επί συνόλου 356 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σε μια σύνοδο για τη Μέση Ανατολή, τον Οκτώβριο στο Βατικανό.
Οι συγκρούσεις, η πολιτική αστάθεια, η οικονομική δυσπραγία, οι διακρίσεις, οι διωγμοί και η πρόοδος του ριζοσπαστικού Ισλάμ ευθύνονται για μια κατάσταση που ωθεί πολλούς από αυτούς στην αναχώρηση, ειδικά στο Ιράκ.
Οι Κόπτες (Αιγύπτιοι Χριστιανοί), ως επί το πλείστον Ορθόδοξοι, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής, που αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 6 έως 10% των 80 εκατομμυρίων Αιγυπτίων.
Παρά το γεγονός ότι η κοινότητά τους είναι διακριτή από εκείνη των σύρων Καθολικών από το Ιράκ, οι Κόπτες αποτελούν, σύμφωνα με τον αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), τον στόχο της ομάδας που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαγδάτη.
Η περίπτωση των δύο Αιγυπτίων γυναικών, που παρουσιάστηκαν ως "φυλακισμένες σε μοναστήρια» αφότου εξέφρασαν την βούληση να ασπαστούν το Ισλάμ, θα προβληθεί από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI) για να δικαιολογήσει τις απειλές κατά των χριστιανών.
Στο Ιράκ, η κατάσταση των Χριστιανών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.
Στις 12 Οκτωβρίου, ο αρχιεπίσκοπος του Κιρκούκ (βόρεια) είχε εκφράσει την ανησυχία του για την "θανάσιμη έξοδο" των χριστιανών από τη χώρα αυτή.
Ο αριθμός των Χριστιανών στο Ιράκ υπολογίζεται μεταξύ 450.000 και 500.000, συμπεριλαμβανομένων περίπου 300.000 Καθολικών (σε σχέση με τις 378.000 που ήταν το 1980).
Από τους τελευταίους αυτούς, περίπου το 80% είναι Χαλδαίοι, οι υπόλοιποι είναι σύροι Καθολικοί, Αρμένιοι Καθολικοί και λατίνοι Καθολικοί.
Μεταξύ των μη-Καθολικών, το 80% είναι Ασσύριοι και οι υπόλοιποι Σύροι ορθόδοξοι και Αρμένιοι ορθόδοξοι.
Οι χώρες του Κόλπου έχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια Χριστιανών από διάφορες εκκλησίες, στην συντριπτική πλειονότητα ασιάτες μετανάστες ή Δυτικοί καθολικοί.
Το δικαίωμα της λατρείας αναγνωρίζεται σε αυτές τις χώρες, εκτός από τη Σαουδική Αραβία, η οποία απαγορεύει κάθε μορφή θρησκευτικής πρακτικής, εκτός από το Ισλάμ.
Δώδεκα Φιλιππινέζοι και ένας ιερέας συνελήφθησαν για προσηλυτισμό στο βασίλειο στις αρχές Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας που γινόταν στα κρυφά.
Στη Συρία, ελλείψει επίσημων στατιστικών, οι αναλυτές λένε ότι οι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 5 έως το 10% ενός πληθυσμού που ανέρχεται σε 20 εκατ.ανθρώπους.
Επίσης, δεν υπάρχουν απειλές από ισλαμικές ομάδες εναντίον των χριστιανών στη χώρα αυτή.
Στο Λίβανο, οι χριστιανοί - από τους οποίους σημαντική είναι η κοινότητα των Μαρωνιτών- αποτελούν περίπου το 34% του πληθυσμού, που υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια άτομα, το υψηλότερο ποσοστό για μια χώρα της Μέσης Ανατολής.
Οι επιθέσεις από εξτρεμιστικές ομάδες στη χώρα αυτή, ωστόσο, κατά κανόνα συνδέονται με πολιτικά ζητήματα, και όχι τόσο με θρησκευτικά.

ΠΗΓΗ:
Ακτίνες,

No comments:

Post a Comment