Friday, November 5, 2010

ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ "ΜΠΑΡΚΟΝΤΟΛΟΓΟΣ" ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ




ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ “ΜΠΑΡΚΟΝΤΟΛΟΓΟΣ” ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Με νέα επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καταθέτει την ομολογία του για το θέμα της “Κάρτας του Πολίτη” και αποδεικνύει ότι προμαχεί σθεναρά σε όλους τους αγώνες της Εκκλησίας.


Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο, με όλη μας την καρδιά, για το ομολογιακό του θάρρος και για τις συμβατές με την ορθόδοξη πίστη θέσεις του.


Οπως αποδεικνύεται από την επιστολή του ο Σεβασμιότατος έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.


Τα ερωτήματα αλλά και η απάντηση του κ. Καρδάση χημικού, οικονομολόγου και ειδικού “μπαρκοντολόγου” ουδόλως ενδιαφέρουν τον μέσο αναγνώστη επειδή είναι εξειδικευμένες γνώσεις σε θέμα που ελάχιστοι κατέχουν.


Αφού όμως ο κ. Καρδάσης ενδιαφέρεται διακαώς για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα ας προσέλθει στη Σύνοδο για να καταθέσει την πολύτιμη μαρτυρία του, προσκομίζοντας και αντίγραφα των ειδικών ακαδημαικών περγαμηνών που τον καθιστούν ικανό να μιλά υπεύθυνα για το θέμα.


Οι Αγιοι συνοδικοί και τα άλλα μέλη που όρισε η Σύνοδος ας συζητήσουν πρόσωπο προς πρόσωπο (επαναλαμβάνουμε πρόσωπο προς πρόσωπο) το ζήτημα μαζί του για να αξιολογήσουν σε βάθος τη μαρτυρία του.


Αποκλείεται να έχει αντίρρηση να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως για να βοηθήσει την Εκκλησία, να πάρει την ορθή απόφαση, με τις ειδικές γνώσεις που κατέχει. Θα ήταν κυριολεκτικά χυδαίο και ολότελα άπρεπο να του καταλογίσουμε τόσο ποταπή πρόθεση.


Αλλωστε πρόκειται για άνθρωπο που καταθέτει τις θέσεις του επώνυμα (όχι ανώνυμα ή με ψευδώνυμα) και ο οποίος κατ' επανάληψη κάκισε όσους φοβούνται το ηλεκτρονικό φακέλλωμα επειδή οι χριστιανοί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.


Πώς θα ήταν δυνατόν ο ίδιος να έχει κάτι να κρύψει ή να φοβάται να καταθέσει τις επιστημονικές γνώσεις του για τη διελεύκανση ενός θέματος πίστεως και αληθείας;



No comments:

Post a Comment