Friday, November 5, 2010

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: "ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΗΡΙΚΟ"


Αξιέπαινοι λόγοι Ορθόδοξου Ιεράρχη


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: «ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΗΡΙΚΟ”


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

===============



Για ακόμη μια χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου κ. Νεκτάριος δεν θα εορτάσει τα ονόμαστήρια του, τονίζοντας ότι δεν θέλει να προκαλεί τον λαό με τελετές και λόγους που αναφέρονται στο πρόσωπο του.

Ο Μητροπολίτης Πέτρας κ. Νεκτάριος αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε δεν επιθυμώ να εορτάζω την εορτή του ονόματός μου. Αγαπώ και τιμώ τον προστάτη μου Άγιο Νεκτάριο, χοροστατώ και ιερουργώ στην πανήγυρή του, μέσα στην περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Δεν απουσιάζω, ούτε αποφεύγω την κοινωνία με τον Ιερό Κλήρο και τον λαό του Θεού».

«Όμως δεν με εκφράζουν οι δημόσιες σχέσεις, που έχουν γίνει τυπικές και πολλές φορές υποκριτικές, δεν είμαι φιλοτράπεζος και δεν επιθυμώ να προκαλώ με τελετές, εκδηλώσεις και λόγους, που να αναφέρονται στο πρόσωπό μου», προσθέτει ακόμη.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος, τονίζει ότι «Οι έπαινοι, οι φιλοφρονήσεις, ιδιαίτερα σε ένα κληρικό, θεωρώ ότι δεν προσφέρουν τίποτε, μπορεί να αρέσουν, όμως δημιουργούν ψευδαισθήσεις αυταρέσκειας και φιλαρέσκειας, που γίνονται παγίδες για τη σωτηρία της ψυχής μας και προπάντων για την ποιότητα του έργου της διακονίας μας».

«Προσωπικά πιστεύω και το διακηρύσσω, μόνο η αγία μας Εκκλησία πρέπει να τιμάται και να προβάλλεται, όλοι δε εμείς οι του Ιερού Καταλόγου είμαστε αχρείοι δούλοι Κυρίου, που διακονούμε, ελέει Αυτού, στο γεώργιό της», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Πέτρας εύχεται «Το Πανάχραντο Πρόσωπο του Χριστού μας πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή, στη διακονία και στα έργα μας. Ο Χριστός και μόνον Αυτός σώζει διά της Εκκλησίας Του».



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment