Saturday, November 6, 2010

ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: "ΑΣ ΕΧΕΙ 3000 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 666! ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ"!!!



Απίστευτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Ζακύνθου!


Ούτε αν έχει το 666 λέγει δεν τον ενδιαφέρει η “Κάρτα του Πολίτη!!!


Δηλαδή ο ίδιος τόσο πολύ έχει το Χριστό μέσα του ώστε είναι τόσο άφοβος μπροστά στο διάβολο;


Ας διαβάσει την επιστολή του π. Παισίου για να διαπιστώσει πόσο ακίνδυνος είναι ο αριθμός 666 και μετά τα ξαναλέμε!



ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:

“ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΕΝΑΝ”!!!


“ΑΣ ΕΧΕΙ 3000 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 666! ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ”!!!

==============



Στην εφημερίδα «Press Time» και τον δημοσιογράφο Β. Χονδρογιάννη μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, για θέματα που απασχολούν την Εκκλησία μας.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί στα 72 του χρόνια, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είπα στην Ιεραρχία επί Χριστοδούλου ότι φρονώ ότι ο άνθρωπος πρέπει να φεύγει όρθιος. Να έχει την πλήρη λογική των αποφάσεων του. Και μια τέτοια ηλικία για μένα, για τον Ιεράρχη, δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 72 με 75».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος αποκάλυψε και ποιον προτείνει για διάδοχο του στη Ζάκυνθο, τονίζοντας: «Εγώ προτείνω για διάδοχο μου το Επίσκοπο Διονύσιο. Είναι ένα παιδί εγγονός παπά Ζακυνθινού, μητέρα παπαδοπούλα Ζακυνθινιά, τον οποίο εγώ έχω κάνει, μοναχό, διάκονο, πρεσβύτερο εις την Πεντέλη πριν 34 χρόνια και ο Αρχιεπίσκοπος μετά την εκλογή του μου ανέθεσε και τον έκανα και Επίσκοπο. Επομένως περιμένω να συμπληρώσω το 72ο έτος, για να ήμαστε μέσα και στα πλαίσια και των εξαγγελιών και το πολύ πολύ για μερικούς μήνες ενδεχομένως».

Σε ερώτηση ποιος ο ρόλος της Εκκλησίας στις δύσκολες ώρες της Κρίσης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου τόνισε: «Το έργο της Εκκλησίας είναι να συνεχίσει εκείνο που πάντοτε είχε και έχει σαν σκοπό. Η αποστολή της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του ανθρώπου, η πνευματική, αλλά δεν παύει να ενδιαφέρεται και για τα προβλήματα του λαού. Γι΄ αυτό και τα συσσίτια και οι διάφορες φιλανθρωπικές προσπάθειες της Εκκλησίας δεν ξεκίνησαν τώρα με την κρίση. Είναι πάντοτε».

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος για την λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη», μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχω την ίδια θέση που είχα και για την ταυτότητα. Ότι αν έχεις μέσα σου το Χριστό δεν φοβάσαι 200 διαόλους, όχι έναν.»

Και αν το τσιπάκι θα έχει τον αριθμό 666, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ας έχει 3.000 φορές τον αριθμό 666. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου σε ερώτηση εάν το πρόσωπο της Εκκλησίας έχει αλλάξει με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο, σε σχέση με τον μακαριστό Χριστόδουλο τόνισε: «Κάθε πρόσωπο έχει την δική του (mandalite) λέγεται γαλλικά η ιδιοπροσωπία και επομένως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να περιμένουμε από ένα νέο πρόσωπο την ίδια τακτική».


ΠΗΓΗ:



Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

1 comment:

  1. Mας την έριξε την...κοτσάνα του πάλι!Μετά περιμένει ο πιστός λαός να δεί χαϊρι απο τους Μητροπολίτες του...Πρόβατα ξυπνάτε,πιάστε τα υψώματα...και σεις "τσοπανάκια"βρε άϊντε να κουρεύεσται....το πιό ωραίο ελπιδοφόρο και γεμάτο νόημα τραγούδι του Σφακιανάκη!

    ReplyDelete