Tuesday, September 6, 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στη Σερβία:

“Τα τελευταία είκοσι οκτώ χρόνια στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχουν αναστηλωθεί εκ βάθρων ή κτισθεί 28 χιλιάδες Ιεροί Ναοί.

Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούσαμε 1.000 Ναούς ετησίως ή 3 Ναούς ημερησίως.”

Αυτή είναι η δύναμη της Εκκλησίας! Πολεμουμένη νικά! Τέτοια αναγέννηση παρατηρείται στην Εκκλησία της Ρωσίας ώστε τα τελευταία χρόνια μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος έμπαιναν σε λειτουργία τρεις ναοί ημερησίως οι οποίοι κτίστηκαν εξ υπαρχής ή επισκευάστηκαν!

Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε θάρρος και να μην απελπιζόμαστε για όσα μας θλίβουν και αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε όπως επί παραδείγματι είναι η Σύνοδος της Κρήτης και γενικά ο Οικουμενισμός.

Αυτά θα τα ξεκαθαρίσει ο Θεός. Θα τα κάψει πυρί ασβέστω. Όχι εξαιτίας των αγώνων που εμείς καθηκόντως κάνουμε αλλά γιατί αυτό είναι το θέλημά Του. 

Στις δυνάμεις μας δεν στηριζόμαστε. Κάνουμε τους αγώνες μας καθώς έχουμε χρέος για να μη μείνουμε αναπολόγητοι εν Ημέρα Κρίσεως αλλά την ελπίδα και την ευόδωση των αγώνων μας την εναποθέτουμε στον Κύριο.

Όπως ο Χριστός οδήγησε στην αναγέννηση και στο θρίαμβο την Εκκλησία της Ρωσίας έτσι θα οδηγήσει την Εκκλησία στη νίκη της Ορθοδοξίας και στον καταποντισμό του οικουμενισμού.

No comments:

Post a Comment