Tuesday, September 13, 2016

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ … ΕΝΑ «ΑΓΙΟ»!!!


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ … ΕΝΑ «ΑΓΙΟ»!!!

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Κατά την επίσκεψη του στην Κροατία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετέβη και στο Προεδρικό Μέγαρο του Ζάγκρεμπ, όπου έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της χώρας κα Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς. Η επικεφαλής του κροατικού κράτους ανέλαβε το άχαρο ρόλο του υπερασπιστή του Κροάτη αρχιδημίου Παπικού καρδιναλίου Αλοΐσιους Στέπινατς, τον οποίο το Παπικό μόρφωμα έχει προσφάτως «αγιοποιήσει»!!! Είπε, μεταξύ άλλων, η εξόχοτατη κυρία Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς: «Η αγιοποίηση (του Αλοΐσους Στεπινατς) δεν γίνεται εναντίον κανενός, δεν στρέφεται εναντιον του σερβικού λαού».

Αναγκαζόμαστε να ρίξουμε για μια ακόμη φορά μια ματιά στις φρικαλεότητες δηλ. τη γενοκτονία κατά των Σέρβων από τους Κροάτες φασίστες Ουστάσι. Αξιοπερίεργο είναι ότι οι στρατιωτικοί ηγέτες των Ουστάσι ήσαν μέλη του Παπικού μοναχικού τάγματος των Φραγκισκανών. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο «Άγιος» Αλοΐσιους Στέπινατς ευλόγησε το κροατικό κράτος των Ουστάσι στο όνομα της «Εκκλησίας» της Ρώμης  και εγκαθίδρυσε μαζί του στενή συνεργασία. Ο εν λόγω «Άγιος» έβλεπε τους Σέρβους σαν σχισματικούς και «σαν κακό μεγαλύτερο από τον Προτεσταντισμό». Κατά το φοβερό διωγμό ο Ορθόδοξος επίσκοπος της Μπάνια Λούκα Πλάτων κατέφυγε στον τοπικό Παπικό «επίσκοπο» για να πάρει προθεσμία μερικές μέρες για να φύγει. Αυτό δεν εμπόδισε τους Ουστάσι να τον συλλάβουν και να τον εκτελέσουν με βασανιστήρια. 

Ένας Φραγκισκανός «κληρικός» συμβουλεύει το διοικητή των Ουστάσι στο χωριό Ντερβέντα: «Υπάρχουν εδώ 500 χήρες που μπορούν να παντρευτούν Κροάτες…Αυτή είναι μια ευκαιρία για να τους διδάξουμε το δόγμα και μετά να διδάξουν στις οικογενειες του τον κοθολικισμό». 

Να ξαναθυμηθούμε τον αιμοσταγή φραγκόπαπα Μίροσλαβ Φιλίπποβιτς Μαϊστόροβιτς και τα αναρίθμητα θύματα του στο Γιάσενοβατς; Και μια ερώτηση: Γιατί μαζί με τον αρχιδολοφόνο Άντε Παβέλιτς (επικεφαλής του φασιστικού κράτους των Ουστάσι) εγκατέλειψαν την Κροατία το 1945 και 500 φραγκοπαπάδες; Κι έρχεται η Κροάτισσα Προεδρίνα να δικαιολογεί τον έγκληματία Στέπινατς και να τον υπερασπίζεται επιμένοντας ότι είναι κι «Άγιος»;

Η λέξη αιδώς (ή αν θέλετε αίσχος) είναι πολύ μικρή σε εμβέλεια κι εντελώς ανεπαρκής για να αποδώσει την αγανάκτηση όχι απλώς των Ορθοδόξων, αλλά κάθε καλής θελήσεως ανθρώπου.

No comments:

Post a Comment