Thursday, September 29, 2016

ΚΕΡΑΜΙΟΝ ΛΑΣΠΗΣ ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


ΚΕΡΑΜΙΟΝ ΛΑΣΠΗΣ ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ομολογουμένως δεν είχα την υπομονή να αναγνώσω ολόκληρο το άρθρο του Σεβασμιωτάτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ το τιτλοφορούμενο «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Κρήτης. Τα επίλοιπα της αναγνώσεως» (ιστολόγιο «Αμήν»). Αν επιχειρήσει κανείς να μελετήσει το Β΄ μέρος του άρθρου του Σεβασμιώτατου τον προειδοποιώ ότι χρειάζεται αντιασφυξιογόνον προσωπίδα. 

Ως «πούρος» Οικουμενιστής ο Σεβασμιώτατος δεν μπορεί ν’ ανεχθεί (για λόγους που ο ίδιος κάλλιον γινώσκει) καμμίαν απολύτως αντίθετον φωνήν, λαλιάν ή έστω ψίθυρο. Με ύφος επιλοχίου της παλαιάς σχολής επιτίθεται λαύρος, εν επιτραχηλίω και ωμοφορίω, κατά παντός υπευθύνου. Όμως δεν ρίχνει, τελικά, λάσπη από το κεράμιόν του. Μετατρέπεται σε Ρίο ντε να Πλάτα (ποταμό λάσπης). 

Μερικοί «μαργαρίτες» του Σεβασμιώτατου Προικοννήσου μπορούν τα επιβεβαιώσουν του λόγου το ασφαλές: Οι αντιοικουμενιστές λέγει είναι: μικρόνοες, ημιμαθείς, ψυχικά τυφλοί. Ανακαλύπτει «ορθοδοξόμετρα», βλέπει Ηρακλείς της «πούρας» Ορθοδοξίας, αυτοχειροτόνητους κριτές, πατριαρχών, συνόδων, αρχιερέων, θεολόγων. Εντοπίζει στους αντιπάλους των οικουμενιστών ζηλωτές λαϊκούς με πρόδηλα χαρακτηριστικά παράνοιας, ψευδο-κανονολόγους, συνέδρια ματαιότητος, τυφλό φανατισμό, τζιχάντ, ψεύτες κ.ο.κ. Θλίβεται κανείς παρακολουθώντας το Σεβασμιώτατο στο κατάντες. Θα περίμενε κανείς ότι ο Σεβασμιώτατος, ως ευπαίδευτος Θεολόγος, θα είχε συντριπτικά επιχειρήματα. Δεν τα βλέπουμε διότι απλούστα ΔΕΝ υφίστανται.

Όλα τα κεραμίδια στη στέγη του Κολυμβαρίου στάζουν. Γιατί δεν προβληματίζεται για τη χαρά του κακόφρονος Παπα Φραγκίσκου, την ικανοποίηση των Ουνιτών και Προτεσταντών; Δεν γνωρίζει ότι όλες οι Σύνοδοι επικυρώνονται από το πλήρωμα της Εκκλησίας; Αγνοεί (να το πιστέψουμε;) ότι σύνοδοι πολυάνθρωπες, όπως της Εφέσου του 449 (που αποκλήθηκε ληστρική διότι πλείστοι όσοι Ορθόδοξοι κακοποιήθηκαν από τους αιρετικούς), της Ιέρειας του 754, που καταδίκασε τους Ορθόδοξους επικυρώνοντας τις εικονομαχικές απόψεις) της Φερράρας – Φλωρεντίας 1436-38 που υποδούλωσε την Ορθοδοξία στον Παπισμό, απορρίφθηκαν από το πλήρωμα της Εκκλησίας; Τι έγινε όταν όλοι αυτοί οι προδότες επέστρεψαν στην Βασιλεύουσα από την Ιταλία; Όταν μιλά για τζιχάντ καλύτερα να προσέξει τι είπε ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος για τη συμπεριφορά των Οικουμενιστών απέναντι σ’ αυτόν (κι απέναντι στους αλλους αρχιερείς) επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει  τους αιρετικούς όλων των αποχρώσεων ως «ετερόδοξες Εκκλησίες»

Δεν μας είπε όμως, ο ίδιος υπόγραψε το προδοτικό αυτό κείμενο; Οφείλει να διευκρινίσει εδώ και τώρα.

No comments:

Post a Comment