Sunday, September 25, 2016

Η ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Η ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κοινή είναι πια η πεποίθηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει νερά για το μάθημα των θρησκευτικών. Την ώρα που έπρεπε να μιλήσει δεν μίλησε ή μάλλον μίλησε με τρόπο που έκανε πλάτες στον Γιαγκάζογλου, στους ΚΑΙΡΟΣκόπους και στους αθέους και όταν οριστικοποιήθηκαν οι εξελίξεις που οδηγούσαν στη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές στον αέρα με άσφαιρα πυρά εναντίον του Φίλη για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών.

Αυτό καθίσταται σαφές και από τις δηλώσεις του alter ego του Μακαριότατου Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ο οποίος χωρίς να εκφράζει γνώμη για το περιεχόμενο του Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών καλεί σε διάλογο τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Την πονηρή αυτή τακτική του Αρχιεπισκόπου βοήθησε ο προσφυώς αποκληθείς “κακός δαίμονας του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών” κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου που παραιτήθηκε από την αρχισυνταξία της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού της Εκκλησίας “Θεολογία”.

Ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη και εκ συμφώνου με τον Αρχιεπίσκοπο παραίτηση φαίνεται και από το γεγονός ότι τα άλλα μέλη της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού “Θεολογία” δεν έχουν παραιτηθεί αν και τυγχάνουν ομόφρονες του κ. Γιαγκάζογλου. Στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει στους κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Μάριο Μπέγζο και Θεόδωρο Γιάγκου να παραιτηθούν από τη θέση τους αφού διαφωνούν ριζικά με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρέπει να προσεχθεί επίσης το εξής: Οι επιβαλλόμενες συντονισμένες επιθέσεις εναντίον του κ. Φίλη μόνον τότε θα αποβούν αποτελεσματικές αν στοχοποιούν και τον κ. Τσίπρα διαφορετικά δίνεται η εντελώς λανθασμένη εντύπωση ότι ο κ. Φίλης ενεργεί όπως ενεργεί λόγω προσωπικών εμμονών. Η αλήθεια, φυσικά, είναι ότι ο κ. υπουργός παιδείας, όπως σαφέστατα δήλωσε υλοποιεί την εκκλησιομαχία του ΣΥΡΙΖΑ και έχει την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα.

No comments:

Post a Comment