Wednesday, September 28, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕYΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ιδιαίτερη εντύπωση ενεποίησε η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων της. Είναι μια πολύ εμπεριστατωμένη και καταπελτώδης επιστολή που βάζει το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στις σωστές του βάσεις.

Παράλληλα διαπιστώνουμε τη σαφή κάλυψη του κ. Φίλη από τον πρωθυπουργό και την υποστήριξη για τις θέσεις της Εκκλησίας από τον κ. Μητσοτάκη και από άλλα κόμματα της βουλής.

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος ορθά -ασφαλώς και μίλησε ορθά και με πολλή πειθώ- αλλά αν θα παραμείνει εδραίος και αμετακίνητος στις ορθές θέσεις που διατύπωσε στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος.

Αν το υπουργείο Παιδείας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμμείνουν στο αντιεκκλησιαστικό τους μένος -και όλα δείχνουν ότι θα εμμείνουν- μέχρι πού είναι διατεθειμένος ο Μακαριότατος να πάει;

Θα κινήσει γη και ουρανό με προσφυγές στα δικαστήρια της χώρας, θα στριμώξει πολιτικά τον κ. Τσίπρα και θα δώσει εντολή στους θεολόγους να αρνηθούν να διδάξουν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών όπως έχουν χρέος; Ή θα περιοριστεί σε επιστολές και δηλώσεις και μετά θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα συμβιβαστεί με τους Εκκλησιομάχους και τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ;

Προσευχόμαστε για το πρώτο, αλλά δεν το κρύβουμε επειδή γνωρίζουμε τον Μακαριότατο, φοβόμαστε το δεύτερο.

No comments:

Post a Comment