Monday, September 12, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στις 10 τρέχοντος ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας με αφορμή τις εκδηλώσεις για το φοβερό στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Γιασένοβατς. Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, στο παρεκκλήσι  του Ορθόδοξου λύκειου εψάλη δοξολογία παρόντων του Παναγιωτάτου, του Μακαριωτάτου Σερβίας, Σέρβων ιεραρχών αλλά, μεταξύ άλλων, και Παπικών αξιωματούχων κι …ενός Μουφτή των Μωαμεθανών!!! Κανονική συμπροσευχή, δηλαδή, μαζί με αιρετικούς άλλα κι αλλόθρησκους Μωαμεθανούς. Όμως ας μη μας διαφεύγει: οι ιεροί κανόνες δεν διαγράφονται, πολλώ μάλλον δεν καταργούνται, είναι εκεί και βοούν και λέγουν στους παρανομούντες: -είστε υπόλογοι και πάντη αδικαιολόγητοι! 

Από την άλλη ακόμη δεν κατάλαβα τι γύρευαν οι εκπρόσωποι του Παπισμού σε μια τέτοια εκδήλωση. Όσο κι αν καμώνονται ότι αποστασιοποιούνται από τη γενοκτονία των Σέρβων της Κροατίας τα γεγονότα λένε ότι οι φραγκοπαπάδες  ήταν επικεφαλής των φασιστικών συμμοριών των Ουστάσι που την διέπραξαν. Μήπως πήγαν για να απολογηθούν; Ούτε για ανέκδοτο. 

Μιας κι αναφέραμε το Γιασένοβατς ας μη μας διαφεύγει τι συνέβηκε εκεί. Κατά το Β΄παγκόσμιο πόλεμο το φασιστικό κροατικό κράτος των Ουστάσι ίδρυσε εκεί ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως και εξοντώσεως των Σέρβων Ορθοδόξων (αλλά κι άλλων, όπως Εβραίων, Αθιγγάνων κλπ). Στο φρικτό εκείνο μέρος, το «Άουσβιτς των Βαλκανίων», εξοντώθηκαν μεταξύ του 1941 και 1945 με τους μετριώτερους υπολογισμούς 83 χιλιάδες άνθρωποι (κατ’ άλλους 200,000 χιλιάδες). Διαβόητος διοικητής του υπήρξε ο Παπικός «κληρικός» Μίροσλαβ Φιλίπποβιτς Μαϊστόροβιτς (φραγκισκανός μοναχός), ο οποίος εκτελούσε προσωπικά όσους κρατουμένους μπορούσε. Για τα παραπάνω «κατορθώματά» του ο Παπικός «αρχιεπίσκοπος» του Ζαγκρέμπ εδέησε το 1943, μετά από πλήθος διαμαρτυριών, να τον θέσει σε «αργία»! Στο διαβόητο αυτό στρατόπεδο εκτελέστηκαν -συν τοις άλλοις- και 12000 παιδιά. Ευκαιρία να θυμόμαστε. Η ιστορία δείχνει πόσο μας αγαπάνε στην πράξη οι Παπικοί. Όλα τα υπόλοιπα είναι για κρετίνους.

No comments:

Post a Comment