Wednesday, September 14, 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατ’ άνθρωπον όλα φαίνονται ζοφερά. Αλλά δεν στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας. Η πανσθενουργός δύναμη του Κυρίου κατευθύνει τα βήματα της Εκκλησίας.

Με τη Σύνοδο της Κρήτης οι οικουμενιστές κατ’ άνθρωπον κατήγαγαν σημαντική νίκη. Κατόρθωσαν να προσδώσουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς. Οι σχισματικοί από την άλλη -το άλλο δαιμονικό άκρο- προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη Σύνοδο της Κρήτης για να αποσπάσουν από τη μάνδρα της Εκκλησίας ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανεν και να τις ρίξουν στο γκρεμό του σχίσματος.

Ας μη απελπιζόμαστε όμως. Κατ’ άνθρωπον δεν έχουν ακόμη κριθεί τα πράγματα. Πολλώ μάλλον κατά Θεόν.

Από τις τέσσερις Εκκλησίες που δεν έλαβαν μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης οι τρεις -ήτοι η Εκκλησία της Ρωσίας, η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας δεν έχουν ακόμη εκδώσει την οριστική τους απόφαση για τη Σύνοδο της Κρήτης αν και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα απορρίψουν τα κακόδοξα κείμενα που ενέκρινε.

Η Εκκλησία της Αντιοχείας εξέδωσε ήδη ανακοίνωση με την οποία θεωρεί τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης εξ υπαρχής άκυρες και την ίδια τη Σύνοδο απλή Προσυνοδική Διάσκεψη.

Επομένως υπάρχει ακόμη βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα θα έχουν αίσια κατάληξη. Αλλά και αν όλες οι Εκκλησίες δεν σταθούν στο ύψος τους ποτέ δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε ότι η Εκκλησία είναι στα χέρια του Χριστού. Αυτός θα την καθοδηγήσει εις πάσαν την αλήθεια και δεν θα επιτρέψει οι Πύλες του Αδη να την καταπιούν.

Εμείς ας κάνουμε με ήρεμη συνείδηση αυτό που μας επιτάσσει ο Χριστός. Ας ομολογούμε τον Κύριο ενώπιον των ανθρώπων και των αγγέλων. Ας καταθέτουμε εν ταπεινώσει την ομολογία μας σαν απαραίτητη προυπόθεση για τη σωτηρία μας.

Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε με πίστη και ελπίδα στα πανσθενουργά χέρια του Κυρίου ο Οποίος θα μας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθεια. Έχουμε την ακλόνητη βεβαιότητα ότι δεν θα επιτρέψει ο Χριστός να νικήσει ο Οικουμενισμός. Γι' αυτό μακριά από μας, αδελφοί μου, κάθε σκέψη για σχίσματα.

No comments:

Post a Comment