Friday, September 9, 2016

Ο ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΖΕ


Ο ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΖΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο δήθεν αντιοικουμενιστής Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έστειλε επιστολή στην οικουμενιστική μοναστική κοινότητα του Μπόζε με την οποία εκφράζει τη θλίψη του επειδή δεν μπορεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων να παραστεί στο συνέδριο που διοργανώνει για την ορθόδοξη πνευματικότητα.

Η επιστολή του Σεβ. Καλαβρύτων ουδόλως μας εκπλήσσει. Μετείχε της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε, έκανε βλάσφημες δηλώσεις για την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και είχε αγαστές σχέσεις με τον κυρό Μητροπολίτη Σηλυβρίας Αιμιλιανό που ήταν αδελφός της Μονής του Μπόζε. Ο ίδιος ο Καλαβρύτων άλλωστε είχε επισκεφθεί τη Μονή Μπόζε στο παρελθόν.

Δυστυχώς ο Καλαβρύτων θέλει να περάσει ως αντιοικουμενιστής, όχι από ενδιαφέρον για τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Φαναρίου και των συνοδοιπόρων του, αλλά από μίσος προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη σύγκρουση που είχε με τον μ. Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο “Ορθόδοξος Τύπος”, ως μη όφειλε, προβάλλει ως αντιοικουμενιστή επίσκοπο τον Καλαβρύτων επειδή τον ενθουσιάζει η Bαρθολομαιομαχία του. Μέσα σε παρεμφερές κλίμα δυστυχώς κινείται και ο π. Βασίλειος Βολουδάκης ο οποίος προσπαθεί να εκτρέψει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα σε αγώνα εναντίον του Πατριαρχείου ως θεσμού.

Ο Σεβ. Καλαβρύτων είναι ένας απολύτως αναξιόπιστος ιεράρχης και δεν μπορεί επ’ ουδενί λόγω να συγκαταριθμηθεί μεταξύ των αντιοικουμενιστών ιεραρχών. Ας το προσέξει αυτό ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών “Ορθόδοξος Τύπος” που οφείλει να στηλιτεύσει τη στάση του.

No comments:

Post a Comment