Monday, September 12, 2016

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΣΤΩΝ» ΤΟΥ BOSE, ΩΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΣΤΩΝ» ΤΟΥ BOSE, ΩΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Η  οικουμενιστική κοινότητα του Bose, καλείται σκοπίμως ‘’μοναστική’’. Έτσι παρουσιάζεται στην ‘’ομώνυμη’’ ιστοσελίδα της, Monasterodibose.it. Είναι μια μεικτή κοινότητα, αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες. Αυτό το ‘’μοναστικό’’ παράδειγμα, πού το ανακάλυψαν στην οικουμενιστική κοινότητα του Bose; Δεν αποτελεί μοναστική στρέβλωση;

Την έχει ιδρύσει ο παπικός Enzo Bianchi το 1965, ο οποίος καλείται ‘’Ηγούμενος’’. Ο Enzo Bianchi είναι γνωστός από την αρθρογραφία του σε  Ιταλικές εφημερίδες. Ο Enzo Bianchi έχει διοριστεί το έτος 2014, από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής ενότητας, μιας ενότητας σαφώς εξαρτημένης από την παπική εξουσιαστική μανία. 

Η  κοινότητα  του Bose αριθμεί πάνω από 80 μέλη διαφόρων δογμάτων. Αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση οικουμενιστικής κοινότητας. Η ποικιλότητα στη θεματολογία των συνεδρίων που πραγματοποιούνται στο Βose, σκοπό έχουν να καταδείξουν ότι οι δογματικές διαφορές αποτελούν απλά διαφορετικές παραδόσεις.

Με βάση το Βατικάνειο «Κώδικα Κανονικού Δικαίου», είναι μια «Ιδιωτική ένωση πιστών». Όπως αναφέρει ο Βατικάνειος ‘’Κώδικας Κανονικού Δικαίου’’ στα άρθρα 114, 116, 117 και 322, με τα οποία έχει συσταθεί η κοινότητα του Bose, είναι ξεκάθαρα «Ιδιωτική ένωση πιστών». Όμως προς τα έξω παρουσιάζεται ως ‘’μοναστική’’ κοινότητα. 

Στο άρθρο 322 του Βατικάνειου ‘’Κώδικα Κανονικού Δικαίου’’, θα παρατηρήσομε ότι αν και στην παράγραφο 1 αναφέρει ότι «Μια ιδιωτική ένωση από πιστούς Χριστιανούς μπορεί να αποκτήσει νομική προσωπικότητα, με επίσημη απόφαση της αρμόδιας εκκλησιαστικής αρχής…», στην παράγραφο 2 σημειώνεται σαφέστατα το εξής: «Ωστόσο η έγκριση του καταστατικού δεν αλλάζει τον ιδιωτικό χαρακτήρα της ένωσης». Γι’ αυτό πρέπει να καλείται «Ιδιωτική ένωση πιστών» και όχι ‘’Μοναστήρι’’ του Bose. Η ιστοσελίδα της κοινότητας αυτής σκοπίμως όμως καλείται ‘’Monastero di Βose’’, ονομασία η οποία παραπέμπει σε μοναστηριακή κοινότητα. Αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα μοναστικής στρέβλωσης.


Η μοναστική ζωή είναι μίμηση της πολιτείας των Αγγέλων. «Τι άλλο ποθεινότερο, ωσάν το να μιμείται τινάς επί γης των Αγγέλων πολιτεία; Τι άλλο μακαριστώτερο, ωσάν το να είναι τινάς ενωμένος με τον αγαπητόν του Θεόν διά της αγάπης και της αδιαλείπτου εν καρδία προσευχής, ήτις ξεύρει να αποκτάται δια μέσου της ησυχίας;», ερωτά ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, αναφερόμενος στη μοναστική ζωή. Ουδέ επ’ ελάχιστον μπορεί να γίνει τέτοια αναφορά στο οικουμενιστικό κράμα του Bose. 

No comments:

Post a Comment