Wednesday, September 7, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με συναισθήματα ανεκλάλητης χαράς πληροφορηθήκαμε ότι ο προσφυώς αποκληθείς “κακός δαίμονας του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών” κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθυντή του περιοδικού “Θεολογία” της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο άνθρωπος αυτός είναι όργανο των αθέων και δεν έχει καμία δουλειά σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

Δεν θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το λόγο που παραιτήθηκε ο κακόδοξος αυτός θεολόγος.

Θα αναμένουμε να δούμε ποιοι άλλοι από τους ΚΑΙΡΟΣκόπους και άλλους που αποτελούν την επιτροπή έκδοσης του περιοδικού θα παραιτηθούν επίσης. Οι Μάριος Μπέγζος, Θεόδωρος Γιάγκου, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και Γεώργιος Φίλιας -ομόφρονες του κ. Γιαγκάζογλου- οφείλουν να παραιτηθούν πάραυτα από την συντακτική επιτροπή του περιοδικού και το σπουδαιότερο να αντικατασταθούν από ορθόδοξους θεολόγους που εκφράζουν το φρόνημα της Εκκλησίας.

Είναι ενδεχόμενο η παραίτηση Γιαγκάζογλου να είναι σκηνοθετημένη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να του λύσει τα χέρια για να υποστηρίξει με υπόγειες μεθοδεύσεις την απο- ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών. 

Σε κάθε περίπτωση τον κ. Γιαγκάζογλου θα έχουμε απέναντί μας σαν τον κυριότερο εκφραστή της αντορθόδοξης γραμμής του Υπουργείου Παιδείας.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την παραίτηση του κ. Γιαγκάζογλου, αναμένουμε την άμεση παραίτηση και των άλλων μελών της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Θεολογία” και αναμένουμε την αντικατάστασή τους από θεολόγους που εμφορούνται με ακραιφνώς ορθόδοξα φρονήματα.

No comments:

Post a Comment