Wednesday, September 7, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Οι οικουμενιστές συνεχίζουν απτόητοι την κατά κρημνών πορεία τους, μη ορρωδούντες προ ουδενός. Έτσι στη μητρόπολη Βελγίου την περασμένη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε στην Πολωνόφωνη ενορία των Βρυξελλών η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου (εκ μεταθέσεως). Στους εορτασμούς χοροστάτησε ο οικείος ποιμενάρχης μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μαζί με Πολωνούς και ένα Φινλανδό κληρικό. Παρέστησαν πλείστοι Ορθόδοξοι, κυρίως Πολωνοί. Μάλιστα ο επιχώριος επίσκοπος κ. Αθηναγόρας τόνισε εμφαντικά ότι η εν λόγω ενορία ,με την ένταξή της στους κόλπους της Μητροπόλεως είναι παράδειγμα για την επίλυση του ακανθώδους προβλήματος της Ορθοδόξου Διασποράς. 

Όμως, στις φωτογραφίες που παρατίθενται από τη «Ρομφαία», μεταξύ των εκκλησιασθέντων διακρίνεται κάποιος κύριος με κολλάρο. Ο εν λόγω κύριος διακρίνεται επίσης να λαμβάνει μετά το πέρας της λείτουργίας αντίδωρο από το Σεβασμιώτατο Βελγίου, ενώ ένας άλλος κύριος, πάλι με κολλάρο, αναμένει τη σειρά του να πάρει αντίδωρο. Στη συνέχεια παρετέθη επίσημο γεύμα στο οποίο παρεκάθισαν, όπως μεταδίδεται, μεταξύ άλλων, ο βοηθός «επίσκοπος» των Παπικών της πόλεως εκλαμπρότατος κ. Ζαν Κόκερολς και δυο φραγκοπαπάδες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι οικουμενιστές αγνοούν προκλητικότατα την απαγόρευση των ιερών κανόνων για τις συμπροσευχές μετά των αιρετικών. Όμως στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου όλ’ αυτά θεωρούνται, όχι απλώς ανεκτά, αλλά επιβαλλόμενα!!! Τι να πει κανείς! 

Οι καϋμένοι οι Ορθόδοξοι της Πολωνίας έχουν υποστεί (και υφίστανται άχρι του νυν) τα πάνδεινα από τους φανατικούς Παπικούς συμπατριώτες τους. Τους καίνε, μεταξύ άλλων, με την πρώτη ευκαιρία τις εκκλησίες. Από τις 32 εκκλησίες που διέθεταν στη Βαρσοβία λ.χ. τους άφησαν μόνο δύο. Τον καθεδρικό τους ναό τον κατεδάφισαν ήδη από το 1918 ενώ άλλες εκκλησίες τις παραχώρησαν στους Παπικούς κι άλλες στους Προτεστάντες. Σε μια μικρή πόλη που είχα επισκεφθεί στα 2007 τους άρπαξαν την εκκλησία των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου και τη μετέτρεψαν σε φραγκοκκλησιά του Αγίου Ιακώβου. Και ο χορός  του προσηλυτισμού των Ορθοδόξων καλά κρατεί. Εδώ βρήκαν οι οικουμενιστές το χώρο για να συνεχίσουν το κακόφωνο τραγούδι τους; 

Όσον αφορά το ανωτέρω γεύμα ρωτάμε: Καλά δεν έγινε προσευχή από το Μητροπολίτη, πριν και μετά απ’ αυτό; Δεν παρέστησαν οι ανωτέρω Παπικοί αξιωματούχοι; Αρά έχουμε  ακόμη μια συμπροσευχή εις δόξαν της κακωνύμου «καταλλαγής» με τους πεισματικά αμετανόητους αιρετικούς. Δόξα τω Θεώ τω ανεχομένω.

No comments:

Post a Comment