Tuesday, September 6, 2016

350 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


350 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στα Κυπριακά ΜΜΕ:

“Διακοπές στα κατεχόμενα προτίμησαν αρκετοί Ελληνοκύπριοι τους καλοκαιρινούς μήνες με τα στοιχεία της JCC να δείχνουν το «ξεσάλωμα» τους στην τουρκοκρατούμενη περιοχή.

Μπορεί στα κατεχόμενα να υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι τουριστικές κρατήσεις, ωστόσο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της JCC, οι Ελληνοκύπριοι ενίσχυσαν την εισροή χρήματος σε παράνομα ξενοδοχεία και καζίνο, καθώς μόνο τον Αύγουστο έγιναν συναλλαγές 315, 069 χιλ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 1.331 συναλλαγές με πλαστικό χρήμα και ξοδεύτηκαν από πλευράς Ε/κ 315 χιλ. ευρώ για διαμονές σε παράνομα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, τον Ιούλιο οι αγορές υπηρεσιών στα κατεχόμενα από πλευράς Ε/κ είχαν φτάσει τις 283 χιλ. ευρώ και τον Ιούνιο 217 χιλ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, μειωμένες ήταν οι αναχωρήσεις  Ελληνοκυπρίων από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, καθώς οι αγορές εισιτηρίων μειώθηκαν τον Αύγουστο στις €56.175, σε σχέση με Ιούνιο και Ιούλιο που οι αγορές εισιτηρίων ανήλθαν σε €65.172 και €77.920, αντίστοιχα.”

Όπως μας αρέσει να αποδίδουμε την κακοδαιμονία των εκκλησιαστικών και εθνικών μας πραγμάτων στις διαβόητες σκοτεινές δυνάμεις έτσι μας αρέσει να κατηγορούμε τους ξένους για τα πάθη της Κύπρου.

Δυστυχώς αρνούμαστε συστηματικά να δούμε τις δικές μας ευθύνες για την κατάντια του τόπου μας. Φανταστείτε ασυνειδησία! Ως να μη έφτανε το γεγονός ότι ενισχύουμε το παράνομο Τουρκοκυπριακό “κράτος” με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο δεν διστάζουμε επίσης να προβούμε σε πούλημα της κατεχόμενης πατρίδας μας στους καταχτητές μας.

Πώς να ελπίσει κάποιος σε αίσια έκβαση του εθνικού μας θέματος όταν τόσοι πολλοί Ελληνοκύπριοι προσφέρουν αναγνώριση στο Τουρκοκυπριακό “κράτος” αφού πετούν με αεροπλάνα που απογειώνονται από το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου; Τι είδους συνομιλίες διεξάγουμε για λύση του εθνικού μας προβλήματος την ίδια ώρα που χιλιάδες Ελληνοκύπριοι πούλησαν ή βρίσκονται στη διαδικασία πώλησης της κατεχόμενης γης μας στους εισβολείς μας;

No comments:

Post a Comment