Wednesday, April 8, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, ότι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε στο κήρυγμά του τη Μεγάλη Δευτέρα:

“Ο Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στους Υπουργούς εκείνους της Κυβέρνησης που διαλαλούν ότι είναι άθεοι, υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορείς να λες ότι είσαι άθεος σε ένα ορθόδοξο λαό! Θέλεις να είσαι άθεος; Ας είσαι! Αλλά μην μας το λες, δεν μας ενδιαφέρει.»

«Εμείς που ψηφίσαμε δεν ψηφίσαμε την αθεΐα, αλλά ψηφίσαμε μια υπόσχεση τακτικής για τον λαό μας που θα μας οδηγήσει σε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο ακόμη δεν ήρθε! Είμαστε ακόμη σε αγωνία και καθημερινά κάνουμε τον σταυρό μας», πρόσθεσε κλείνοντας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.”

Καθόλου δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις του Σεβ. Θεσσαλονίκης για τους άθεους υπουργούς της κυβέρνησης που διαλαλούν την αθεία τους.

Πολύ καλά κάνουν και την διαλαλούν για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Από τους άλλους φοβόμαστε, Σεβασμιότατε. Αυτούς που αρνήθηκαν να πάρουν θρησκευτικό όρκο επειδή θέλουν να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας έθνος από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ προηγουμένως πήγαν να πάρουν την ευχή του Αρχιεπισκόπου, έστω και αν δηλώνουν άθεοι, δεν έχουν τελέσει εκκλησιαστικό γάμο και δεν βάφτισαν τα παιδιά τους. 

Φοβόμαστε αυτούς που στήνουν θεατρική παράσταση, που θα ζήλευε και ο Πάπας Φραγκίσκος, μπροστά στην εικόνα του “Άξιον εστίν” για δεκάλεπτο. 

Φοβόμαστε ακόμη αυτούς που στήνουν επί μία ώρα τους Μητροπολίτες και βγαίνουν παραπονημένοι επειδή τους ελέγχουν για την ασυνειδησία τους. 

Φοβόμαστε προπαντός αυτούς που έκαναν συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την απο- ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών και για τη μετατροπή της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης σε θρησκειολογική-οικουμενιστική. 

Φοβόμαστε επίσης τους υποκριτές που μας εμπαίζουν ότι θα τα κάνουν όλα Κούγκι την ώρα που μεθοδεύουν να δώσουν Ελληνική ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες -αν όχι εκατομμύρια- Μωαμεθανούς λαθρομετανάστες.

Να μας λέγουν, λοιπόν, ποιοι είναι άθεοι για να συνειδητοποιήσει ο αφελής κόσμος που ψήφισε τους νεροκουβαλητές του ΣΥΡΙΖΑ -τουτέστιν τους φαιδρούς του Καμμένου- και τους έδωσε έτσι τη δυνατότητα να κάνουν από κοινού ζημιά στην πατρίδα μας. 

Να μας λέγουν ποιοι είναι άθεοι για να μην υπάρχουν αυταπάτες. Για να ξυπνήσουν όσοι πίστεψαν ότι οι άθεοι μαθητευόμενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ύψωναν σημαία αντίστασης κατά του Μνημονίου και της παγκοσμιοποίησης την ώρα που μεθοδεύουν την επιβολή της ηλεκτρονικής φυλακής.

Και κάτι άλλο. Ορθά πράττετε, Σεβασμιότατε, να ελέγχετε τους άθεους κυβερνώντες. Πότε θα ακούσουμε, όμως, και τη φωνή σας για θέματα πίστεως; Πότε θα ελέγξετε τις οικουμενιστικές ασχημίες και πότε θα ορθώσετε ανάστημα για όσα καινά μεθοδεύουν οι πρωταγωνιστές της  Πανορθόδοξης Συνόδου;

No comments:

Post a Comment