Saturday, April 18, 2015

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνεδρίασε αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργούν στην Εκκλησία και στην κοινωνία της Κύπρου οι συνεχείς άστοχες εμφανίσεις του γνωστού οικουμενιστή και νεωτεριστή θεολόγου κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη σε τηλοεπτικές εκπομπές κατά τις οποίες εκφράζει σωρεία αντιευαγγελικών θέσεων.

Οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί η οποία αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη.

Ο κ. Πιτσιλλίδης στο μεταξύ απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει όσα γνωρίζει για ορισμένους ιεράρχες, οι οποίοι -σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες- έσπευσαν ήδη στη συνεδρία της Συνόδου να βάλουν νερό στο κρασί τους αναφορικά με τον νεωτεριστή και οικουμενιστή θεολόγο.

Θα αναμένουμε, βεβαίως, την οριστική απόφαση της Συνόδου πριν αξιολογήσουμε το θέμα. Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι μια νερόβραστη απόφαση αλλά ότι θα καταδικάσει αυστηρά τις κακοδοξίες του κ. Πιτσιλλίδη. 

Αλλά αναμένουμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ότι θα υποδείξει στον κ. Πιτσιλλίδη να θέσει υπόψη της Συνόδου τα στοιχεία που διαθέτει -κατά τους ισχυρισμούς του πάντοτε- σε βάρος ορισμένων ιεραρχών, οι οποίοι for obvious reasons παρουσιάζονται ήδη -κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- επιεικείς έναντι του οικουμενιστή θεολόγου.

Αλίμονον αν υπάρχουν ιεράρχες οι οποίοι τρέμουν τον κ. Πιτσιλλίδη επειδή υπάρχουν σκοτεινές πλευρές στη διακονία και στο ήθος τους.

Αναμένουμε προπαντός να δούμε ποια στάση θα τηρήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος για δύο λόγους. Καταρχήν επειδή ελέγχει τους τέσσερις -τουλάχιστον- από τους 17 ιεράρχες που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και επειδή οι σχέσεις του με τον κ. Πιτσιλλίδη κάθε άλλο παρά αγαστές ήταν μέχρι τώρα. Όχι βέβαια για θέματα πίστεως. Σιγά μη δεν χαλάσει το Πανιερώτατος Λεμεσού τη ζαχαρένια του για θέματα πίστεως.!!! Σε κάθε περίπτωση, αν τυχόν τηρήσει επιεική στάση απέναντι στον κ. Πιτσιλλίδη, αυτό ολοφάνερα σημαίνει ότι τον φοβάται. Οπότε....

7 comments:

  1. Ο Αθανάσιος τι έχει να φοβηθεί από τον Πιτσιλλίδη;; Άλλοι είναι που φοβούνται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΑΝ ΕΧΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

      Delete
  2. Τί σημαίνει τό "κ." ἔμπροσθεν τοῦ ἐπωνύμου τοῦ θεολογίσκου αὐτοῦ τῆς συμφορᾶς; Δὲν εἶνε ῥητορικὴ ἡ ἐρώτησις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΤΟ κ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ. ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ.

      Delete
  3. Παρετήρησα ὅτι πάντοτε ὅποτε ἀναφέρεσθε εἰς τὸν συγκεκριμένον "θεολόγον", βάζετε ἔμπροσθεν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ τό "κ."! Ἐπιμένω, διότι ἔχει σημασίαν! Τί ἀκριβῶς σημαίνει αὐτό; Ἀντιλαμβάνομαι ὅτι εἶνε συντομογραφία, ἀλλὰ ποίας ἀκριβῶς λέξεως; (Ἔχει σημασίαν νὰ τὸ γράψετε, διὰ νὰ συνεχίσω τὴν σκέψιν μου).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν κατανοώ την απορία σας. Δεν γνωρίζετε ότι το κ. σημαίνει κύριος; Όπως λέμε λ.χ. Ο Σεβ. Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Σεβ Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο Θεοφιλέστατος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, έτσι λέμε και ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

      Delete
  4. Ὡραῖα! Τώρα ποὺ ξεκαθαρίσαμε τί σημαίνει τό "κ.", συνεχίζω τὴν σκέψιν μου. Πολλάκις ὁ συγκεκριμένος "θεολόγος", ἐφανέρωσε δημοσίως τὴν πίστιν του περὶ τῆς καταγωγῆς τοῦ ἀνθρώπου ἐκ τῶν ... ζᾠων! Ἂν λοιπόν, κατάγεται ἐκ τῶν κτηνῶν, πῶς τὸν ἀποκαλεῖτε "κύριον"; Οὐδεὶς ἀποκαλεῖ τὰ ἄλογα ζῷα μὲ αὐτὴν τὴν ἐπωνυμίαν! (Αὐτὸ τὸ εἶχα ἀκούση ἀπὸ τὸν μακαριστὸν Νικόλαον Σωτηρόπουλον, εἰς μίαν ἐκπομπήν! Ἀναφερόταν βεβαίως, εἰς τὸν Αὐστραλίας Στυλιανόν!)

    ReplyDelete