Wednesday, April 29, 2015

ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ;



ΘΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μια πολύ ανησυχητική πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σε άρθρο του, ο π. Βασίλειος Βολουδάκης στον “Ορθόδοξο Τύπο” , αναφέρει ότι είναι ενδεχόμενη η συμμετοχή του Πάπα στην Πανορθόδοξη Συνοδο.

Δεν γνωρίζω την πηγή των πληροφοριών του π. Βασιλείου. Αγνοώ αν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες ή αν πρόκειται απλά για έκφραση φόβου ότι ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αν όμως τελικά οι ιθύνοντες της Πανορθόδοξης Συνόδου απευθύνουν στον Πάπα πρόσκληση να παρεβρεθεί στη Σύνοδο για να απευθύνει χαιρετισμό στην εναρκτήρια συνεδρία της Συνόδου αυτό θα είναι πραγματική συμφορά. 

Μια τέτοια ενέργεια θα αποδειχθεί ως η πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία σαν σύνολο εν Πανορθοδόξω Συνόδω αποδέχεται τον Παπισμό ως Εκκλησία και τη Συμφωνία του Μπαλαμάντ ως ισχύουσα.

Ας προσευχηθούμε αυτό το εξωφρενικό σενάριο να μη γίνει πραγματικότητα επειδή αν γίνει οι Οικουμενιστές θα έχουν καταγάγει περιφανή νίκη οι συνέπειες της οποίας θα είναι εξαιρετικά δυσχερές να ανατραπούν στη συνέχεια.

Νομίζω ότι έχουμε στα χέρια μας ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο: Οι αποφάσεις της Συνόδου πρέπει να λαμβάνονται ομόφωνα

Επομένως, αν η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας δεν δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να προσκληθεί ο Πάπας αυτή η άρνηση από μόνη της θα είναι αρκετή για να ματαιώσει το εγχείρημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση ας εργαστούν όσοι διαχειρίζονται τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα.

No comments:

Post a Comment