Thursday, April 16, 2015

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟΥ;



ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟΥ;



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα εγκύρως ότι διάφορες νεωτεριστικές ασχημίες συμβαίνουν σε ναούς της Μητροπόλεως Λεμεσού κατά τη Θεία Λειτουργία την πρώτη Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου.

Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσαφυλιώτισσας -όπου εφημερεύει ο π. Ανδρέας Κακουλλής- βάζουν τύμπανα να παίζουν μέσα στο ναό για να δημιουργήσουν θόρυβο την ώρα που ο ιερέας ψάλλει το “Ανάστα ο Θεός", ενώ οι τηλεοπτικές κάμερες αποθανατίζουν την αήθεια.

Σε άλλη ενορία, πάλιν, ο ιερέας, αντί να περπατά και να ρίχνει τα φύλλα της δάφνης, τρέχει!!! Έλεος!

Σεβασμιότατε Λεμεσού! Γιατί επιτρέπετε αυτές τις γελοιωδίες στη Μητρόπολή σας;

Δεν φτάνουν οι νεωτερισμοί σας αναφορικά με την ψαλμωδία γυναικών, δεν φτάνουν οι αβαρίες που κάνετε στο εξομολογητήριο για τις σχέσεις του αντρογύνου, δεν φτάνουν οι επαίσχυντες δηλώσεις σας ότι πρέπει να ακολουθούμε τους επισκόπους ακόμη και όταν μας οδηγούν σε αιρέσεις, δεν φτάνει η θεομπαιξία της προβολής του πλανεμένου και θεομπαίκτη σας Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που υποστηρίζει τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως, δεν φτάνει ότι διασύρατε τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη διαδίδοντας ψευδώς ότι δήθεν σας είπε να φύγετε από την Κύπρο επειδή θα καταστραφεί, δεν φτάνουν οι υπόλοιπες θεομπαιξίες που σας παρουσιάζουν ότι δήθεν βλέπετε το άκτιστο φως, τώρα σας βλέπουμε να ενθαρρύνετε νεωτερισμούς και φαινόμενα εκκοσμίκευσης;

Quo vadis Σεβασμιότατε Λεμεσού;

Προφανώς όχι εις νομάς σωτηρίους.

No comments:

Post a Comment