Tuesday, April 28, 2015

Η ΠΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



Η ΠΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Μιάμιση ώρα περίπου από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, Σεβασμιότατε Σύρου, υπάρχει μια πολίχνη που λέγεται Πετρόπολις.

Στην πολίχνη αυτή μπορούν οι τουρίστες να κάνουν βόλτα με καρότσι που σέρνει μια γίδα.

Ταπεινά εισηγούμαι στη σεβασμιότητά σας να μην αφήσετε κανένα στίγμα στην ποιμαντορία σας.

Εννοώ θα ήταν εγκληματική παράλειψη εκ μέρους σας αν δεν κάνατε ένα ταξιδάκι με τον διάκο σας και τον π. Γεώργιο Φανερό για να κάνετε βολτούλα με τη γίδα και να ανεβάσετε στη συνέχεια ορισμένες δεκάδες -και γιατί όχι εκατοντάδες!- φωτογραφίες στο διαδίχτυο προς πνευματική οικοδομή του ποιμνίου σας.

Δεν θα ήταν σωστό, Σεβασμιότατε, ο μελλοντικός εκκλησιαστικός ιστορικός να διαπιστώσει αυτό το κενό στο βιογραφικό σας.

Εποχούμενο επί πλοίων, κότερων, λέμβων, παγοθραυστικών, φέρρυ-μπόουτ, ιπταμένων δελφινιών, αντιτορπιλλικών, θαλαμηγών, υδροπλάνων, υποβρυχίων, αεροπλάνων, ελικοπτέρων, ανεμοπτέρων, τροχοπεδίλων και κυμάτων σας έχουμε δει.

Χθές σας είδαμε καβάλλα στο άλογο με την αρχιερατική σας στολή και το Ευαγγέλιο. (Πάλιν καλά που δεν πήρατε το δισκοπότηρο με τη θεία κοινωνία. Φτηνά τη γλυτώσαμε).

Απομένει μόνον η βόλτα με τη γίδα, Σεβασμιότατε.

Μην αμελήσετε να προσθέσετε και αυτό το επίτευγμά σας -παρακαλώ- στο πλούσιο οικουμενιστικό και εκκοσμικευμένο σας βιογραφικό. Να προσθέσω μάλιστα ότι, αν στο ταξίδι σας προς τη Βραζιλία χρησιμοποιήσετε τη Νέα Υόρκη ως διαμετακομιστικό σταθμό, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για να έλθω στο αεροδρόμιο για να λάβω την έφιππη και ελικοπτεράτη ευχή σας.

Δεσπότη μου! Έλεος πια! Λυπηθείτε μας τους δύστυχους.

No comments:

Post a Comment