Sunday, April 19, 2015

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Απο μακρού χρόνου ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης -βαμμένος οικουμενιστής και νεωτεριστής θεολόγος- εισάγει καινά δαιμόνια στα της πίστεως. 

Προσκαλείται επί μονίμου βάσεως στα τηλεοπτικά κανάλια όπου και διατυπώνει πλείστες κακοδοξίες για θέματα πίστεως.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου -επιτέλους- αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα.

Δυστυχώς -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- η προσέγγιση πολλών συνοδικών για τον εν λόγω θεολόγο δεν είναι κατά Θεόν. Αναγνωρίζουν μεν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Πιτσιλλίδη πλην όμως ορισμένοι συνοδικοί το εστιάζουν, όχι στις κακοδοξίες του, αλλά στον ασεβή τρόπο που μιλά για τη Σύνοδο.

Κρίμα!

Δεν είναι αυτό το θέμα, Μακαριώτατε, Πανιερώτατοι και Θεοφιλέστατοι. Με όλο το σεβασμό αυτό που μετρά δεν είναι το γεγονός ότι αποδεικνύεται απέναντί σας ασεβής ο κ. Πιτσιλλίδης, αλλά το ότι διατυπώνει κακοδοξίες και προσβάλλει την πίστη μας.

Αυτό που αναμένουν οι πιστοί απο την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου είναι να πάρει σαφή θέση με την οποία θα ανασκευάσει όλες τις κακοδοξίες που διατύπωσε κατά καιρούς ο οικουμενιστής και νεωτεριστής θεολόγος και να κατηχήσει ορθόδοξα το ποίμνιο της Εκκλησίας που ακούει από την τηλεόραση τον κ. Πιτσιλλίδη να κακοποιεί την πίστη μας.

Αυτό μετρά! Όχι αν αποδείχτηκε απέναντί σας ασεβής. Αυτό είναι το ελάσσον. Αλίμονον αν φανεί στα μάτια του κόσμου ότι γνοιάζεστε για το τρωθέν προσωπικό σας κύρος και όχι για την τρωθείσα αλήθεια του Χριστού.

No comments:

Post a Comment