Wednesday, April 15, 2015

ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ - ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΙΕΣ



ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ - ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΙΕΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η είκονα  από τη δυτική είσοδο του καθεδρικού ναού των Αρχαγγέλων του Βελιγραδίου είναι αρκούντως εύγλωττη και διαφωτιστική. Ο πατριάρχης των Σερβων Μακαριότατος κ.κ. Ειρηναίος  έξέρχεται του Ναού συνομιλών φιλικώτατα μετά του Παπικού νούντσιου Ορλάντο Αντονίνι, που ακολουθείται από δυο φραγκοπαπάδες. Προφανώς πρόκειται για γεγονός που συνέβη  μετά τον Εσπερινό της Κυριακής του Πάσχα. Η άλλη φωτογραφία είναι πάλι ενδεικτική. Ο πατριάρχης Ειρηναίος τσουγκρίζει κόκκινο αυγό με τον παπικό νούντσιο, εντός της αίθουσας του Θρόνου του Σερβικού πατριαρχείου. 

Ερώτηση πρώτη: Τι γυρεύουν σε ορθόδοξη ακολουθία οι φραγκοπαπάδες κι ο παπικός νούντσιος; Θα ήταν, τω όντι, ευχάριστη έκπληξη αν βλέπαμε τον Μακαριότατο Βελιγραδίου να τσουγκρίζει πασχαλινό αυγό με τον επίσκοπο Αρτέμιο Ραντοσάβλιεβιτς. Τι γυρεύει, όμως, αυτός στα Πατριαρχεία; Δεν διώκτηκε από τη σύνοδο του πατριαρχείου κι ας είναι ορθόδοξος ιεράρχης κι ας υπήρξε ο πιο συνεπής μαθητής του εν  Αγίοις πατρός ημών Ιουστίνου Πόποβιτς; 

Ερώτηση δεύτερη. Δεν εξολόθρευσαν με τις πιο απάνθρωπες μεθόδους οι παπικοί Κροάτες άνω των οκτακοσίων χιλιάδων Σερβων ορθοδόξων κατά το Β΄παγκόσμιο πόλεμο; Αντί να τσουγκρίζει αυγά ο Μακαριώτατος δεν έπρεπε να αντιληφθει ότι έχουν κοκκινίσει από ντροπή οι τοίχοι του πατριαρχικού μεγάρου, αφού δεν έχει τίποτε άλλο καλύτερο να κάνει, παρά να χαριεντίζεται με τους παπικούς αξιωματούχους, λες και δεν έσκασε μύτη Σέρβου. 

Μακαριότατε, χύθηκαν πρόσφατα, όχι πριν από αιώνες πολλούς, ποταμοί αιμάτων ορθοδόξων  συμπατριωτών σας από τους παπικούς δημίους κι εσείς έχετε πάρει διαζύγιο από τα γεγονότα; Η συμπόρευση κι ο αγαστός συναγελασμός με τους δημίους του λαούς σας δεν βοηθά κανένα. Μάλλον εμπεδώνει την πεποίθηση των παπικών ότι, καλά κάνανε και σφάξανε με μεθόδους, που ζηλεύουν οι ναζί κι οι μπολσεβίκοι, το ποίμνιο σας, με επικεφαλής τον «Άγιο» του Παπισμού Αλοΐσιους Στέπινατς. 

Θέλετε να ακούσετε τι κράζει και βοά περί του Παπισμού ο εν Αγίοις πατήρ ημών Ιουστίνος Πόποβιτς; «Καμμία αίρεσις δεν εξηγέρθη τόσον ριζοσπαστικώς και τόσον ολοκληρωτικώς κατά του Θεανθρώπου και της Εκκκλησίας του, ως έπραξεν ο παπισμός διά του δόγματος περί του αλαθήτου του πάπα-ανθρώπου. Δεν υπάρχει αμφιβολία, το δόγμα αυτό είναι η αίρεσις των αιρέσεων, μία άνευ προηγουμένου ανταρσία κατά  του Θεανθρώπου Χριστού» (Άνθρωπος και Θεάνθρωπος, ελληνική μετάφραση σελ. 159). Με αυτούς τους ανθρώπους,που αποδοκιμάζει τόσο έντονα και κατηγορηματικά ο  Ομολογητής της Ορθοδοξίας και μεγαλος Άγιος της Σερβικής γης συναναστρέφεστε, δυστυχώς, Μακαριότατε. Στέτα, δηλαδή Κρίμα.

No comments:

Post a Comment