Saturday, July 5, 2014

Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ, Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”



Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ, Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Ως γνωστόν ο δρόμος για την ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους άνοιξε οριστικά μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Σεβ. Καλαβρύτων διαμαρτύρεται μεν για το γεγονός, αλλά αναφέρεται και στο “Τάμα του έθνους” με εντελώς ανοίκειο τρόπο. Ιδού τι λέγει:

“Στην Ελλάδα, από την εποχή που αποτινάξαμε τον Τουρκικό ζυγό, υπάρχει μια οφειλή! Είναι το "Τάμα του Έθνους", δηλ. η υπόσχεση του Ελληνικού Έθνους να ανεγερθή στην Αθήνα ένας μεγαλοπρεπής ναός προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού! 'Ελα όμως, που δεν υπάρχουν τα λεπτά! Αλλά παρά ταύτα για το Τζαμί λεπτά υπάρχουν! Το Συμβούλιο της Επικρατείας το επικύρωσε και το επιβεβαίωσε! Η παγκοσμιοποίηση το επιβάλλει!”

Από πού έβγαλε το συμπέρασμα ο Σεβασμιότατος ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για την ανέγερση του “Τάματος”; 

Το ζεύγος Αναγνωστοπούλου έχει διαθέσει την κολοσσιαία περιουσία του για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους” και ανέλαβε να διεκπεραιώσει το “Τάμα” χωρίς να επιβαρύνει το Δημόσιο ή τον κορβανά της Εκκλησίας έστω και με ένα ευρώ.

Ο Σεβ. Καλαβρύτων χρησιμοποιεί το “Τάμα” για να χτυπήσει την ανέγερση Ισλαμικού τεμένους, αλλά δίνει τόσο ανακριβείς πληροφορίες ώστε -σε τελευταία ανάλυση- υποσκάπτει αντί να βοηθά την ανέγερση του “Τάματος”.

Πέραν της απαράδεκτης στάσης του Σεβ. Καλαβρύτων ξενίζει ιδιαίτερα η ολιγωρία για την ανέγερση του “Τάματος του Εθνους”, αφού δεν θα κοστίσει κόπο ή χρήμα στην Εκκλησία ή στην Πολιτεία. Αφού η ολοκλήρωση του έργου έχει αναληφθεί υπεύθυνα από το ζεύγος Αναγνωστοπούλου ποιος είναι ο λόγος που υπάρχει τόσος σκεπτικισμός και εχθρότητα για την υλοποίηση του οράματος; 

No comments:

Post a Comment