Wednesday, July 23, 2014

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ



ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr:

“Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Αυστρίας κ. Ανδρέα.

Την τελετή ενθρόνισης πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στην Βιέννη.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν, o Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνελεύσεως Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, κληρικοί, μοναχοί από το Άγιον Όρος και εκπρόσωποι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (ΠΣΕ).

Επίσης παρέστησαν ο αποστολικός νούντσιος στην Αυστρία, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, των θρησκευτικών κοινοτήτων και εκκλησιών, και πλήθος πιστών.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Αυστρίας και Ελβετίας κ. Ανδρέα μεταξύ άλλων τόνισε: ''Ένα μεγάλο έργο βρίσκεται μπροστά σου. Η οργάνωση της Επισκοπής, η προσέλκυση των πιστών της Ευρώπης κοντά στην Εκκλησία για να τους οδηγήσεις στα βήματα του Αγίου Σάββα, του πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας''.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας συμπλήρωσε: ''Στα καθήκοντά σου θα είναι επίσης η προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ της σερβικής κοινότητας και της αυστριακής πολιτείας. Να δημιουργήσεις στενές φιλικές σχέσεις με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες''.

Καταρχήν τι δουλειά είχαν ο παπικός νούντσιος, οι εκπρόσωποι του ΠΣΕ, των προτεσταντικών “Εκκλησιών” και των θρησκευτικών κοινοτήτων -τουτέστιν οι αλλόθρησκοι- στην ενθρόνιση ενός ορθόδοξου ιεράρχη;

Προσέξτε προπαντός τι είπε ο θεολογικά άσχετος Πατριάρχης Ειρηναίος και πώς προκαλεί την ορθόδοξη συνείδηση με το οικουμενιστικό του φρόνημα.

Να έχει, είπε στο Σέρβο επίσκοπο Αυστρίας, στενές φιλικές σχέσεις “με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες''.

Προσέξτε πώς ιεραρχεί τις προτεραιότητες του νέου επισκόπου ο Σέρβος Πατριάρχης. 
Πρώτα με τους Παπικούς. Γιατί άραγε; Για να προσφέρει εκδούλευση στον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίο ήθελε να προσκαλέσει στους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο της υπογραφής του Διατάγματος της Νίς;
Υστερα με τους ορθόδοξους ιεράρχες της Αυστρίας και, 
ακολούθως με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών!!!

Πρέπει να τρίζουν κυριολεκτικά τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιουστίνου (Πόποβιτς).

No comments:

Post a Comment