Thursday, July 24, 2014

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Η προσευχή για την ειρήνη, που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος στη Ρώμη με τους Προέδρους της Παλαιστίνης και του Ισραήλ -στην οποία προσκάλεσε “και τον αδελφό του” Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο να παραστεί-, είχε λαμπρά και απτά αποτελέσματα.

Για την ώρα, με την ειρηνευτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα, έχουμε χίλους σχεδόν νεκρούς -στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά- και περί τους 3000 τραυματίες.

Αμφιβάλλει, λοιπόν, κανείς ότι επιτελεί θαύματα η προσευχή του “αγίου αδελφού” του Παναγιότατου, του “Αγίου Πατέρα”, του “Αγιότατου επισκόπου της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”; 

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τόσα θαύματα ο Πάπας Φραγκίσκος μόλις πεθάνει θα ανακηρυχθεί αμέσως άγιος. Sancto subito!

Αλλά δεν πρόκειται μόνον για την παταγώδη αποτυχία της θεατρινίστικης προσευχής στους κήπους του Βατικανού στην οποία -ως μη όφειλαν- παρέστησαν δυστυχώς και οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Ιεροσολύμων.

Θυμόμαστε επίσης τις προσευχές του "Αγίου Πατέρα" στο Βατικανό για την ειρήνη στην Ουκρανία με τα δύο παιδιά να αφήνουν δύο περιστέρια να πετάξουν τα οποία αμέσως κατασπάραξαν κόρακες και γλάροι μπροστά στα έντρομα μάτια του κόσμου και ζούμε καθημερινά το δράμα της εκατόμβης των Ρώσων και Ουκρανών αδελφών μας.

Αφήνω πια την αποτελεσματικότητα της προσευχής του Πάπα Φραγκίσκου για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι χριστιανοί της Συρίας και του Ιράκ έχουν πικρή γεύση της επιτυχίας της προσευχής του ποντίφηκα.

Με τα πιο πάνω δεν εννοώ ότι φταίει ο Πάπας για την αιματοχυσία. Απλά αποδοκιμάζω τον θεατρινίστικο τρόπο που διοργανώνει προσευχές, που αποκλειστικό στόχο έχουν την προβολή του Βατικανού ως ισχυρού εγκόμιου οργανισμού.

No comments:

Post a Comment