Sunday, July 13, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΟΦΡΟΥΡΩΝ ΤΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΟΦΡΟΥΡΩΝ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Το μούντιαλ τέλειωσε, η Γερμανία κατέκτησε τον επίζηλο τίτλο και σ’ αυτή τη σφαίρα, αλλά δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε ασχολίαστο το πιο κάτω ρεπορτάζ που αφορούσε τον αγώνα Ελβετίας-Αργεντινής πριν μια βδομάδα:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από την Αργεντινή και οι φρουροί του από την Ελβετία...

Το καθολικό γαλλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Ι. Media μεταδίδει ότι συναντώντας έναν από τους εκατόν δέκα Ελβετούς φρουρούς (πρόκειται για το σώμα το οποίο από το 1506 προστατεύει την ακεραιότητά του), ο Πάπας χαριτολογώντας και χαμογελώντας του είπε: «σήμερα θα έχουμε πόλεμο».

Όπως αναφέρει επίσης το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, οι Ελβετοί φρουροί έχουν καλέσει τον Φραγκίσκο να δει μαζί τους τον αγώνα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, αλλά ο ίδιος, προς το παρόν, φέρεται να μην έχει δεχθεί την πρόσκληση. Πολλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι ο ποντίφικας μπορεί να κάνει μια «έκπληξη της τελευταίας στιγμής».

Ο Αργεντινός πάπας, είναι οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαν Λορέντσο Ντε Αλμάγρο, την οποία παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον όταν ζούσε στο Μπουένος Άιρες. Δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, αν στο Μουντιάλ αυτό στηρίζει την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Μέχρι τώρα, δεν θέλησε να εκφραστεί επίσημα, διότι —όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Φραγκίσκος σε δυο πρόσφατες συνεντεύξεις του— έχει υποσχεθεί στην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, «ότι θα κρατήσει ουδέτερη στάση».

Την πρώτη Σεπτεμβρίου, τέλος, με πρωτοβουλία του Ποντίφικα, θα παιχτεί ματς με ποδοσφαιριστές όλων των θρησκειών, για να σταλεί ένα ακόμη δυνατό μήνυμα υπέρ της ειρήνης σε όλο τον πλανήτη.”

Ομορφιά ε;! Μεγαλείο! 

Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, που ο λαός της κυριολεκτικά πεινά, απευθύνεται δύο φορές στον Πάπα Φραγκίσκο για να του ζητήσει να μείνει ουδέτερος στο Μούντιαλ.!!!

Ο Πάπας γίνεται αποδέκτης πρόσκλησης από τους Ελβετοφρουρούς για να δει μαζί τους τον αγώνα Αργεντινής-Ελβετίας.!!!

Ο “άγιος αδελφός” του Παναγιότατου, “ο Αγιος Πατέρας”, “ο Αγιότατος επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” θα διοργανώσει διαθρησκειακό ποδοσφαιρικό αγώνα για να στείλει μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης των θρησκειών.!!! Δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο η εκκοσμίκευση! Ελπίζω να μην προσκαλέσει και τον Πατριάρχη στον αγώνα.

Τσιμπώ το χέρι μου για να δω αν είμαι ξύπνιος ή αν ονειρεύομαι -ή μάλλον αν βλέπω εφιάλτες- και δυστυχώς είμαι ξύπνιος.

Τώρα βεβαιώθηκα απόλυτα για την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος όπως διεξάγεται σήμερα με τους Παπικούς.!!!

No comments:

Post a Comment