Tuesday, July 15, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Διαβάσαμε στο Amen.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ από τη Νaftemporiki.gr:

“Περίπου το 2% των μελών του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας είναι παιδόφιλοι, φέρεται να παραδέχθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Ανάμεσα στο 2% αυτών που είναι παιδόφιλοι περιλαμβάνονται ιερείς, αρχιεπίσκοποι και καρδινάλιοι», φέρεται να δήλωσε ο Πάπας.
Το 2% αντιστοιχεί σε 8.000 καθολικούς ιερείς σε σύνολο 414.000 ανά τον κόσμο.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Πάπας χαρακτήρισε την παιδοφιλία ως λέπρα που μόλυνε την Καθολική Εκκλησία και ότι ορκίστηκε να την αντιμετωπίσει με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι η διατύπωση της εφημερίδας δεν αντιστοιχεί στα ακριβή λόγια του Πάπα και αρνήθηκε ότι ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως υπάρχουν παιδόφιλοι καρδινάλιοι.

Αρνήθηκε ακόμη ότι επρόκειτο για συνέντευξη του Πάπα στην εφημερίδα.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η συνομιλία ανάμεσα στον Πάπα και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας που δημοσιεύθηκε είχε «την αίσθηση και το πνεύμα συζήτησης».

Πολύς θόρυβος έγινε για την εν μέρει διάψευση της είδησης από τον εκπρόσωπο του Βατικανού, ενω΄η προσοχή δεν επικεντρώθηκε στην ουσία της είδησης.

Το 2%, των φραγκοπαπάδων, λέγει ο “Αγιότατος”, είναι παιδόφιλοι.

Αλλά αν το προσδιορίζει, έστω μόνον στο 2% των φραγκοπαπάδων, τότε σημαίνει ότι ξέρει επακριβώς ονομαστικά ποιοι είναι οι παιδεραστές. Αφού, λοιπόν, γνωρίζει γιατί δεν τους καλεί σε απολογία και να τους καθαιρέσει και να τους εκδιώξει αμέσως από τις τάξεις του τον Παπικού κλήρου;

Απλούστατα! Στην πραγματικότητα προσπαθεί να τους καλύψει και πάλιν και για τα μάτια του κόσμου θα καθαιρέσει ελάχιστους, ενώ τους άλλους, όπως ο ίδιος είπε και όπως ο ομότιμος Πάπας Βενέδικτος είχε ως πρακτική του θα τους στείλει σε ψυχολόγους!!!

Αυτό  ακριβώς δεν λέμε για τον Πάπα Φραγκίσκο από την πρώτη μέρα της ενθρόνισής του; Οτι λέγει και κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με όλους τους προκατόχους του με τη διαφορά ότι το κονκλάβιο των καρδιναλίων επί των ημερών του, αλλά και αυτή η Κουρία, κατάντησαν ένα κουρέλι επειδή το ρόλο τους τον ανέλαβαν οι επικοινωνιολόγοι του “Αγίου Πατέρα.”

Με αυτά τα δεδομένα ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι η προοπτική ευόδωσης του διαλόγου με τον Παπισμό είναι ανύπαρκτη. Αν το Βατικανό δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά του από τα κακούργα νύχια των φραγκοπαπάδων του, πόσο ρεαλιστικό είναι να πιστέψουμε ότι μπορεί να βοηθήσει τις εμπερίστατες Ορθόδοξες Εκκλησίες;

No comments:

Post a Comment