Monday, July 14, 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “Ο σκύλος και ο Χριστός στο club”


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “Ο σκύλος και ο Χριστός στο club”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διάβασα στο Sigma.live το ακόλουθο δακρύβρεκτο “ομολογιακό” κείμενο του κ. Νέαρχου Παναγή προβεβλημένου πνευματικού τέκνου του Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου και ανεβόησα: Ω! Της υποκρισίας το μέγεθος! “Απολαύστε” το και θα το σχολιάσουμε στη συνέχεια:

“Όλοι γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες του ζήλου δημοσιογράφων, πολιτικών, πολιτικάντηδων και απλού λαού για την υπόθεση του σκύλου, που κάποιοι απαράδεκτοι τύποι επιχείρησαν να σκοτώσουν στην Αγία Νάπα. Δημοσιογράφοι ωρυόμενοι σε κανάλια, περισπούδαστα άρθρα σε εφημερίδες, πύρινοι λόγοι για τον σκύλο, δηλώσεις πολιτικών, το faceΙbook σε κινητοποίηση, κόσμος διαμαρτυρόμενος. Η κακοποίηση ζώου, όντως βάναυσο και βάρβαρο πράγμα.

Από την άλλη, είδα στο διαδίκτυο φωτογραφίες από ένα club στη Λεμεσό, όπου για ακατανόητο λόγο ένας τύπος μεταμορφώθηκε σε κλόουν με μιαν απαίσια φάτσα και παρίστανε τον Χριστό σε ξύλινο σταυρό, περιτριγυρισμένος από μαυροφορεμένους τύπους με κουκούλες, Χάρος style. Γύρω από αυτούς κόσμος να περιγελά, να χαζογελά παρακολουθώντας την παρωδία. Σε άλλη φωτογραφία μεταφέρεται ο κλόουν με τον σταυρό από τους μαυροφορεμένους και περιφέρεται στον χώρο του club.

Πουθενά δεν είδα αντίδραση, ούτε δημοσιογράφο να πει κάτι, να γράψει κάτι, δεν άκουσα πολιτικό να εκφραστεί, κανάλια να τρέξουν να δουν τι γίνεται. Να γίνει ντόρος δηλαδή. Ο σκύλος είχε περισσότερη αξία, βλέπετε, από τον δημιουργό του. Και πάλι άνιση, ανύπαρκτη μάλλον αντίδραση.

Δικαίωμά σας να αντιδράτε ανισόρροπα, να κινείτε γην και ουρανό για το κτίσμα και να αδιαφορείτε για τον κτίστη. Ένα όμως να θυμόμαστε, όσοι πιστεύουμε, κατά τα αδιάψευστα λόγια του Κύριου «καθέναν που με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, και ο Υιός του ανθρώπου θα τον ομολογήσει μπροστά στους αγγέλους του Θεού».

Η απόρριψη τέτοιας συμπεριφοράς, η με βδελυγμία αποστροφή μας προς τα αίσχη είναι ομολογία ότι, ναι, είμαστε χριστιανοί και δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό του Χριστού, της πίστης μας και των χριστιανών. Ας το δουν οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί μας, ο κόσμος και ας αντιδράσουν ανάλογα με το ερέθισμα. Είσαι χριστιανός, απόδειξέ το. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.”

Σε ποιο μέρος έγινε η χυδαία απρέπεια κατά του Κυρίου, κ. Νέαρχε Παναγή; Σε ποια Μητρόπολη; Μήπως στη Μητρόπολη του Σεβ. Λεμεσού κ. Αθανάσιου; Μήπως ο εν λόγω Μητροπολίτης τυγχάνει πνευματικός σου, κ. Νέαρχε Παναγή; 

Δεν ντρέπεσαι, αδελφέ μου, να απευθύνεις αυτό το Ιησουίτικο δακρύβρεκτο “ομολογιακό” γράμμα προς κάθε Κύπριο εκτός από τον κατεξοχήν υπεύθυνο για να μιλήσει και να στηλιτεύσει το γεγονός;

Μέχρι πού θα φτάσει η γλοιώδης συμπεριφορά του Σεβ. Λεμεσού και των συν αυτώ; Δεν θέλατε να μιλήσετε; Ας μη μιλούσατε! Ηταν ανάγκη να προκαλέσεις με αυτό το κείμενο στο οποίο δακτυλοδείχνεις όλη την Κυπριακή κοινωνία για έλλειψη ομολογιακού φρονήματος την ώρα που ο “ακτιστοφωτίτης Γέροντας” -τουτέστιν ο καταξοχήν υπεύθυνος ως επιχώριος επίσκοπος- δεν είπε λέξη για το αισχρό γεγονός της διακωμώδησης του Κυρίου;

Δύο πράγματα ενδιαφέρουν τον "ακτιστοφωτίτη" : Να γίνει Αρχιεπίσκοπος και να προβάλει τον τρομολάγνο και πλανεμένο Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό ως Αγιο -φουσκωμένο από χαμογελαστή Θεομπαιξία- με απώτερο σκοπό με παρόμοιες αθλιότητες να προβληθεί και ο ίδιος μετά θάνατον ως Αγιος. Και λέμε μετά θάνατον διότι από τώρα καλλιεργεί την αήθεια ότι βλέπει δήθεν το άκτιστο φως.

Κύριε Παναγή! Είσαι τόσο βέβαιος ότι δεν υπάρχει Θεός; Αν τυχόν υπάρχει αδελφέ μου;

ΥΓ:

Αληθεύει η φήμη ότι ο “Γέροντας” δημοσιεύει κείμενα με το όνομά σου; Αν -επαναλάμβανουμε αν- αληθεύει η φήμη, το πιο πάνω γλοιώδες κείμενο ποιο χέρι το έγραψε; Το δικό σου ή του Λεμεσού; Πάντως, αν είναι να κρίνω από τον γλοιώδη τρόπο της γραφής, μάλλον "ακτιστοφωτικό" μου μοιάζει....

4 comments:

  1. Ο κ. Νέαρχος Παναγή -οδοντοτεχνίτης οδοντίατρος ή τέλος πάντων κάτι με τα δόντια μου εστειλε σχόλιο με το οποίο με ευχαριστεί για την τιμή που του έκανα να ασχοληθώ με το άρθρο του.

    Να τον παρακαλέσω να μου στέλλει πάντοτε ότι γράφει για να έχω πρόχειρο υλικό για να του κάνα τακτικά την τιμή.

    ReplyDelete
  2. Νέαρχε με αναγκάζεις να συμφωνήσω με τον Τελεβάντο για τον απλό λόγο ότι λες ψέματα. Προσωπικά έχω δει πάρα πολλές αντιδράσεις στο facebook και μάλιστα από νέους ανθρώπους που δεν περίμενα καν να ασχοληθούν με το θέμα γιατί γνωρίζω ότι δεν συχνάζουν σε ναούς και λειτουργίες. Φαίνεται όμως ότι ο βαθμός αυτής της ασέβειας δεν τους άφησε ατάραχους όπως συμβαίνει με άλλα θέματα. Οπότε γιατί αυτό το άρθρο; Για να παραστήσεις πως εσύ είσαι πιο χριστιανός από τους άλλους; Τόσο μεγάλη ήταν η αντίδραση του κόσμου και ειδικά της νεολαίας που το club φοβήθηκε πως θα χάσει την πελατεία και αναγκάστηκε να απολογηθεί!!! Εσύ γιατί τους μηδενίζεις;

    ReplyDelete
  3. ανδρεα η οποιος και α εισαι, αν θεωρεις οτι το facebook κινει τα νηματα και διαμορφωνει την αποψη του κοινου και οχι τα καναλια οι δημοσιογραφοι και οι πολιτικοι τοτε εχεις δικιο.ειμαι ψευτης.δυστυχως δεν μπορω να παραστησω το Χριστανο , προσπαθω ομως να σας φτασω

    ReplyDelete
  4. Ένα λεπτό γιατί θα μας τρελάνεις. Εσύ ανάφερες το facebook. Και ναι, πλέον τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο, εκεί βλέπεις την άποψη του κάθε πολίτη και όχι του καναλάρχη / εκδότη. Γι' αυτό σου είπα ότι είδα άτομα τα οποία γνωρίζω προσωπικά που αντέδρασαν σε αυτή την ηλιθιότητα, ενώ κανονικά δεν ασχολούνται καθόλου με τέτοια θέματα. Αυτό έγινε Παγκύπρια και ανάγκασε το club να βγάλει ανακοίνωση. Όσο αφορά τα κανάλια και τους δημοσιογράφους, έχεις απόλυτο δίκαιο. Διαμορφώνουν απόψεις και πλάθουν ή συγκαλύπτουν γεγονότα. Εσύ ο ίδιος πριν 3 χρόνια έγραψες ένα παρόμοιου ύφους άρθρο ενάντια σε ένα αρκετά αξιόλογο άτομο βασιζόμενος σε ένα γεγονός το οποίο τελικά ουδέποτε έγινε, ήταν δημιούργημα των ΜΜΕ. Έκανα και μελέτη στο Πανεπιστήμιο για το θέμα και μπορώ να σου την στείλω.

    ReplyDelete