Wednesday, July 23, 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ!



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Ετριβα τα μάτια από έκπληξη όταν διάβασα την ακόλουθη είδηση:

“Βαθιά πεπεισμένοι εμφανίζονται συμπολίτες μας σε ποσοστό 75,25% ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους Δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν  ότι ο Νιλς Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία! («Καθημερινή» 18ης Ιουλίου 2014.)

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά. Αποδεικνύουν ότι δεν είναι να διερωτάται κάποιος επειδή συμβαίνουν όσα αναφέρει το ρεπορτάζ που ακολουθεί και όμως πλείστοι αναζητούν την πηγή της κακοδαιμονίας στους ξένους και στις "σκοτεινές δυνάμεις", αντί στον κακό μας εαυτό.

“Στην ιστοσελίδα edosafakelaki.org οι καταγγελίες για τους γιατρούς είναι πάνω από χίλιες. Το συνολικό ποσό απ’ τα φακελάκια αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Και τα μηνύματα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πληρώσουν είναι τόσο λεπτομερή, που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι αυτούς τους γιατρούς, που οι ασθενείς τους φωτογραφίζουν, δεν τους ελέγχει κανείς αρμόδιος. «Εδωσα 2.000 στον χειρουργό», γράφει ο Σ. «Μετά μου ζήτησε άλλα 600 για να προωθήσει η αναισθησιολόγος το περιστατικό. Μετά μου ζήτησε άλλα 500 για “διόδια”, 100 για τον εργαλειοδότη και 400 για να μη δημιουργηθεί θέμα με τη διοικήτρια». Σύνολο, 3.600 ευρώ που δόθηκαν εφέτος τον Ιούνιο σε καρδιοχειρουργό ενός νοσοκομείου που ο Σ. το αναφέρει ονομαστικά.

Το πιο κλασικό κόλπο του γιατρού είναι να βάζει στην αναμονή εκείνους που μοιάζουν απρόθυμοι να πληρώσουν: «Εδωσα στον γιατρό, στο τμήμα ΩΡΛ, 400 ευρώ για μία επέμβαση», γράφει ένας απ’ τους ασθενείς στο edosafakelaki.org. «Αν δεν τα έδινα, θα περίμενα δύο μήνες για το χειρουργείο».

Στην περίπτωση της Ράνιας Κ., τίποτε δεν πήγε καλά. Τη ρωτάω αν μετάνιωσε που δεν κατήγγειλε το γιατρό. Δεν χρειάζεται χρόνο να σκεφτεί την απάντηση. «Θα είχα φοβερές τύψεις αν δεν είχα δώσει τα χρήματα. Είναι έξω απ’ τον χορό αυτοί που σου λένε “δεν είναι σωστό να δώσεις λεφτά”. Θα αφήσεις τον άνθρωπό σου να πεθάνει για δύο χιλιάδες ευρώ; Γιατί εμένα ο γιατρός έτσι μου είπε. “Πεθαίνει, κυρία μου. Αποφασίστε. Θα τον σώσουμε ή όχι;”».

Φέραμε την πατρίδα μας σ’ αυτό το απίστευτο χάλι. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από σκληρή απανθρωπιά που δεν εμποδίζει γιατρούς να εκβιάζουν τους ετοιμαθάνατους στο χειρουργείο! Καταχτήσαμε την παγκόσμια θλιβερή πρωτιά στις εκτρώσεις! Και όμως! Ολη την κακοδαιμονία που μας μαστίζει την αποδίδουμε στους ξένους, στις "σκοτεινές δυνάμεις", στο νεοφιλελευθερισμό, στον ιμπεριαλισμό, στο ΔΝΤ, στην Μπίντελμπεργκ, στην Ενωμένη Ευρώπη, στην Τρόικα, στον Τεκτονισμό, στον Τευτονισμό, στο Σιωνισμό, στο Μνημόνιο, στη Νέα Εποχή, στο Ισραηλινό Συμβούλιο και στα πράσινα άλογα.

Ευτυχώς που οι άνθρωποι της Εκκλησίας ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας του Ευαγγελίου και διδάσκουν τον λαό του Θεού να μετανοεί και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 

Ή μήπως όχι; 

Μήπως πλείστοι από αυτούς, αντί να κηρύττουν μετάνοια, διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για να αποπροσανατολίζεται ο λαός του Θεού; 

Μήπως πρωτοστατούν και υποθάλπουν την συνωμοσιολογία σε βαθμό κακουργήματος;

Δυστυχώς! 

No comments:

Post a Comment