Friday, July 25, 2014

ΑYTOΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



ΑYTOΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Του κ. Γ. Παπαθανασόπουλου
=======

Ακόμη και σήμερα, τέσσερα και πλέον χρόνια αυστηρής και επώδυνης λιτότητας για τους πολλούς και αδύναμους οικονομικά πολίτες, υπάρχουν συντεχνίες που κοιτάζουν τα στενά τους συμφέροντα αδιαφορώντας για τον υπόλοιπο λαό. Υπάρχουν τάξεις δημοσίων λειτουργών που επιβάλλουν την απαράδεκτη και αντιλαϊκή θέλησή τους, χρησιμοποιώντας τη θέση που τους έχει εμπιστευθεί η Πολιτεία για την εξασφάλιση της ειρήνης, της ευημερίας, της ισονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της δικαιοσύνης στους πολίτες της.  
    
Είναι επίσης οι πολιτικοί, που ενώ οι ίδιοι ελάχιστα έχουν θιγεί από τα μέτρα λιτότητας, δεν παύουν να λαϊκίζουν και να υπονομεύουν κάθε προωθούμενη μεταρρύθμιση. Είναι ακόμη οι συνδικαλιστές, που, έστω κι αν έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο ανυποληψίας, εξακολουθούν να εκβιάζουν, για να μην χάσουν όσα προνόμια έχουν κερδίσει οι ίδιοι και αυτοί που εκπροσωπούν. Είναι οι  επαγγελματίες που διαφεύγουν τη φορολόγησή τους, αδιαφορώντας για την πορεία της Οικονομίας, κι έστω αν αυτή τους η στάση σημαίνει μεγαλύτερη φορολόγηση στους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες. 

Όλοι αυτοί φέρνουν στη μνήμη των παλιών τους απεχθείς μαυραγορίτες της Κατοχής, που ζούσαν με άνεση, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των συμπολιτών τους και αδιαφορώντας που αυτοί πέθαιναν από την πείνα.

No comments:

Post a Comment