Tuesday, July 29, 2014

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Σε εμπνευσμένη εγκύκλιό του για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος υψώνει τη φωνή του υπέρ των απηνώς διωκόμενων χριστιανών αδελφών μας της Μέσης Ανατολής. 

Αναφέρει ότι οι  χριστιανοί της Συρίας έχασαν τα πάντα κατά τη διάρκεια του πολυετούς πολέμου των Ισλαμοφασιστών με το καθεστώς της Συρίας. 

Υπενθυμίζει ότι η τιμή, η αξιοπρέπεια, οι ναοί, οι μονές και τα θρησκευτικά τους Ιδρύματα και η ίδια τους η ζωή υπέστησαν  ανελέητη επίθεση, ενώ συμπληρώθηκε ήδη ένας ολόκληρος χρόνος από την απαγωγή του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του μονοφυσίτη επίσκοπου Αλύπου χωρίς να γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή έστω αν ζουν.

Πρόσφατα είδα βίντεο με συνέντευξη που έδωσε πριν λίγα χρόνια ο Σεβ. Χαλεπίου στην “Πεμπτουσία” και συγκινήθηκα ιδιαίτερα επειδή αντελήφθηκα τι υπέροχος άνθρωπος και πόσο εξαιρετικός κληρικός είναι.

Οσο για το Ιράκ, εξηγεί ο Σεβ. Αμερικής, οι χριστιανοί της Μοσούλης που ζουν εκεί αδιάλειπτα για τα δύο χιλιάδες τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν άμεσο θανάσιμο κίνδυνο που θα τους εξαφανίσει οριστικά από τη γη των πατέρων τους.

Γι' αυτό ο Σεβασμιότατος, με την ευκαιρία της νηστείας του Δεκαπενταγούστου, καλεί όλους σε πανστρατιά προσευχής υπέρ των διωκόμενων χριστιανών αδελφών μας και μας προτρέπει επίσης να υψώνουμε τη φωνή μας υπέρ των καταπατημένων τους δικαίων.

Οπως πάντοτε έτσι και αυτή η εγκύκλιος του Σεβ. Αμερικής είναι πολύ πνευματική και επί της ουσίας. Ο Σεβασμιότατος δεν ενδιαφέρεται να πολιτικολογήσει. Μιλά σαν ιεράρχης. Καταφεύγει στην προσευχή και καλεί το ποίμνιό του να πράξει το ίδιο, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι είναι ευαγγελική εντολή να υπερασπιζόματε τους δεδιωγμένους.

Ας ακούσουμε πρόθυμα την πατρική του έκκληση.

No comments:

Post a Comment