Saturday, July 26, 2014

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ



ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Amen.gr από το www.news.va:

“Όποιος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο εστιατόριο των εργαζόμενων στο κράτος του Βατικανού σίγουρα θα έχει να συζητά για μια πρωτόγνωρη εικόνα. Τον Πάπα Φραγκίσκο με το δίσκο ανά χείρας να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του για να σερβιριστεί το ίδιο φαγητό με αυτό που τρώνε οι πολυάριθμοι υπάλληλοι που εργάζονται στα μουσεία και τις υπηρεσίες της έδρας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

«Ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία» είπε ο μάγειρας του εστιατορίου Franco Pai'ni, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο εστιατόριο.  

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο εστιατόριο, που μίλησε στην ιστοσελίδα news.va,  ο Πάπας έφαγε τα μακαρόνια του σε ένα μακρύ τραπέζι δίπλα σε απλούς εργαζόμενους ρωτώντας τους για το αντικείμενο της δουλειάς τους. Μίλησε με το προσωπικό του εστιατορίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα του φαγητού, ενώ πριν φύγει δεν αρνήθηκε την πρόσκληση για μια ομαδική και σίγουρα συλλεκτική φωτογραφία.”

Μετά φταίω που τα ρίχνω στον Πάπα Φραγκίσκο; Δεν έκανε βέβαια κάτι επιλήψιμο επειδή πήγε να φάει στην καφετέρια που τρώγουν οι υπάλληλοι του Μουσείου και των άλλων υπηρεσιών του Βατικανού. Ούτε επειδή ενδιαφέρτηκε για τους υπαλλήλους του Μουσείου και των άλλων υπηρεσιών ή για την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται αν και η μέριμνα αυτή θα έπρεπε να ανατεθεί σε κάποιο υφιστάμενό του.

Αυτό που ενοχλεί είναι η κοροιδία ότι “πριν φύγει δεν αρνήθηκε την πρόσκληση για μια ομαδική και σίγουρα συλλεκτική φωτογραφία.” Για όνομα του Θεού! Ο μόνος λόγος που πήγε ήταν για να βγάλει αυτή τη φωτογραφία και μας δουλεύουν ότι δεν αρνήθηκε την πρόσκληση;

Οτι κάνει είναι θεατρινίστικο.

Προσευχές σόου για την ειρήνη και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Φιλανθρωπία για το θεαθήναι, απλότητα και ταπεινότητα για το θεαθήναι, εξεζητημένες ενέργειες για το θεαθήναι, χειροφιλήματα για το θεαθήναι, ποδοφιλήματα για το θεαθήναι.

Σε απλά Ελληνικά αρκεί κάπου να υπάρχουν κάμερες και ο “Αγιος Πατέρας” θα τρέξει επί τας πηγάς της δημοσιότητας σαν το διψασμένο ελάφι για να επιδείξει την ταπείνωση και την απλότητά του.

Ουδόλως μας εντυπωσιάζουν αυτά “Αγιότατε.” Τα βλέπουμε καθημερινά και στους Βατοπαιδινούς και σε άλλους δημοσιοσχετίτες δικούς μας και τα σιχαινόμαστε.

Ο Χριστός και το μπαλκόνι δεν έχουν καμία σχέση.

Αντιλαμβάνονται οι Οικουμενιστές με ποιον έχουν να κάνουν ή εξακολουθούν να τρέφουν ψευδαισθήσεις;

No comments:

Post a Comment