Saturday, July 12, 2014

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΤΑΤΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ



ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΤΑΤΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διάβασα στο protothema.gr την ακόλουθη είδηση:

“Nα αντικαταστήσει σύσσωμο το συμβούλιο της Τράπεζας του Βατικανού σκέφτεται ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς ένα χρόνο μετά την αναδιοργάνωσή της μετά το οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε την Καθολική Εκκλησία, τα στοιχεία είναι ανησυχητικά: Τα κέρδη έπεσαν κατά 97%!

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο έτος, έναντι 86,6 εκατομμυρίων ευρώ το 2012.”

Ξεκαρδίστηκα στα γέλια όταν διάβασα την είδηση.

Ακούστε τι μας λένε. Οταν σταμάτησε το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος της μαφίας -και ο Θεός ξέρει ποιου άλλου- τα κέρδη της Τράπεζας του Βατικανού έπεσαν κατά 97%!!!.

Φανταστείτε, λοιπόν, ποιας έκτασης δοσοληψίες γίνονταν!!! 

Και τώρα “ο άγιος αδελφός” του Παναγιότατου, “ο Αγιότατος επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” μαθαίνουμε και πάλιν από το protothema.gr, “διόρισε τον Γάλλο ειδικό σε οικονομικά θέματα Ζαν Μπατίστ ντε Φρανσί, 51 ετών, πρόεδρο της τράπεζας του Βατικανού, του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Έργων (IOR), στη θέση του Γερμανού Ερνστ φον Φράιμπεργκ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, ο οποίος είναι ο νέος επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών του Βατικανού, ανακοίνωσε επίσης την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που θα επιτρέψουν «τη βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης» του κρατιδίου”.

Και τι ακριβώς θα κάνει ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας του Βατικανού για αναστρέψει την οικονομική πανωλεθρία της;

Θα επιστρέψει στην παλιά επιτυχημένη μέθοδο του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος της μαφίας και άλλων κοινωφελών οργανισμών;

Πραγματικά! Τα έχουν εξευτελίσει όλα στο Βατικανό αλλά οι Οικουμενιστές απτόητοι συνεχίζουν την πορεία κατά κρημνών που ακολουθούν.

No comments:

Post a Comment