Saturday, July 12, 2014

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥ ΠΡΙΜΑΤΟΥ


ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥ ΠΡΙΜΑΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Ο τέως(;) κατάσκοπος πανούργος Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Justin Welby, ετοιμάζεται να περάσει -με τη βοήθεια του Βρετανικού κοινοβουλίου- νομοθετική ρύθμιση για την αποδοχή του αιτήματος για χειροτονία γυναικών επισκόπων ακόμη και σε περίπτωση που τελικά δεν εξασφαλίσει την έγκριση των απαραίτητων 2/3 μελών της Γενικής Συνέλευσης του Αγγλικανισμού που θα συγκληθεί στο Γιορκ σε λίγες μέρες για να επανεξετάσει το ζήτημα της χειροτονίας γυναικών ως "επισκόπων".

Μας προβληματίζουν τα ακόλουθα:

Γιατί ασχολούνται οι Αγγλικανοί με αυτό το ερώτημα;

Καταρχήν έχουν ιερωσύνη και αρχιερωσύνη για να προβληματίζονται αν θα την δίνουν σε άντρες, σε γυναίκες, σε ομοφυλόφιλους, σε ετεροφυλόφιλους, σε επισκόπους ή σε πρεσβυτέρους;

Προφανώς και δεν έχουν! Επομένως γιατί κάθονται και χολοσκούν ποιον πρέπει να χειροτονούν και σε ποιο βαθμό της ιερωσύνης;

Υστερα! Για ποιο λόγο προβληματίζονται αν πρέπει να χειροτονούν γυναίκες επισκόπους; Αφού ήδη τακτοποίησαν τη χειροτονία "πρεσβυτέρων" γυναικών για ποιο λόγο θεωρούν πρόβλημα τη χειροτονία επισκόπων; Οι Λουθηρανοί και οι Μεθοδιστές ξεπέρασαν αυτές τις αναστολές από καιρό. Δεν κάνει οι Αγγλικανοί να τους επιτρέψουν να τους ξεπεράσουν σε νεωτεριστικές ασχημίες.

Υπάρχει προβληματισμός για την προσπάθεια του Αγγλικανού Πριμάτου να αναγνωρίσει τον κανονισμό λειτουργίας της Συνόδου του Αγγλικανισμού με πολιτειακή ρύθμιση. 

Σιγά μη στάξει η ουρά!

Πολύ αργά δεν θυμήθηκαν οι Αγγλικανοί την επέμβαση του Καίσαρος στα interna sacra της “Εκκλησίας” τους;

Ποιος είναι ο αρχηγός της Αγγλικανικής “Εκκλησίας;”

Η βασίλισσα της Αγγλίας!!!

Ποιος εκλέγει τους "επισκόπους" του Αγγλικανισμού; 

Ο λαός ή η Σύνοδος των "επισκόπων" του;

Κάθε άλλο!

Η βασίλισσα της Αγγλίας!!!

Κατά τα άλλα ανησυχούν για τις παπικές τάσεις του Αγγλικανού Πριμάτου και για τις μεθοδεύσεις του να παραμερίσει με πολιτικές παρεμβάσεις τις αποφάσεις της Γενικής Συνόδου του Αγγλικανισμού!

Τέλεια εφαρμογή του γνωμικού: “Σιγά μη στάξει η ουρά!”

Αυτά είναι τα δεδομένα με τον Αγγλικανισμό. 

Και να ήταν μόνον αυτά! Ο τέως Αγγλικανός Πριμάτος -στον οποίο δόθηκε παρακαλώ τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα από την περίπυστο Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης- είναι Δρυίδης -δηλαδή παγανιστής- και ασκεί -κατά την ιδία αυτού ομολογία- τον βουδδιστικό διαλογισμό για να προσευχηθεί!!!

Αλλος επίσκοπος -του Ντάραμ- στο πρόσφατο παρελθόν στον ενθρονιστήριο λόγο του αρνήθηκε την Θεότητα και την Ανάσταση του Χριστού!!! 

Και όμως με αυτή την “Εκκλησία” συνεχίζεται ο διάλογος! 

Ρωτούμε τους Οικουμενιστές: Για ποιο λόγο;

No comments:

Post a Comment