Friday, July 18, 2014

ΜΠΑΡΑΖ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ



ΜΠΑΡΑΖ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Τέτοια λύσσα δημοσιότητας και προκλητικής διαφήμισης του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα τη ζήλευε ακόμη και ο διάβολος. Δεν κάνουν τίποτα που να μην το διαφημίσουν με τον πιο προκλητικό τρόπο. 

Αγρυπνούν; Την επομένη μέρα δεκάδες φωτογραφίες και ρεπορτάζ στο διαδίχτυο που αποθανατίζουν το γεγονός. 

Κάνουν κατεψυγμενοκοτοπουλική φιλανθρωπία; Τα ίδια.

Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει την φιλανθρωπία, την προσευχή και τη νηστεία της πίστης μας από τις άλλες θρησκείες αφορά την κρυφή εργασία των εντολών. Μόνον τότε γίνονται κατά Χριστόν η προσευχή, η άσκηση και οι αρετές όταν γίνονται, όχι για το θεαθήναι, αλλά μυστικά για την αγάπη του Χριστού.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όμως, ταις του πλανεμένου, αρχιθεομπαίκτη και τρομολάγνου μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού τις ανόσιες παρακαταθήκες επόμενη, βρίσκεται συνεχώς με τον πιο προκλητικό τρόπο στο προσκήνιο της δημοσιότητας.

Γέροντα Εφραίμ! Δεν έμεινε τίποτα, απολύτως τίποτα μέσα σου, από αυτό που είχες όταν ήσουν λαικός που προκαλούσε θαυμασμό και έμπνευση σε όλους όσους σε γνώριζαν;

Ολα; Ολα στην ψυχή σου, Γέροντα, τα στραπάτσαρε ο τρισάθλιος εκείνος άνθρωπος;

Σε παρακαλώ! Θυμήσου τον παλιό καλό σου εαυτό και ανάνηψε από αυτή την αντιχριστιανική και αντιμοναχική συμπεριφορά.

Πού εκ του αιώνος ηκούσθη ποτέ οι χριστιανοί και μάλιστα τα μοναστήρια και δη τα Αγιορειτικά μοναστήρια να διαφημίζουν και μάλιστα με τόσο προκλητικό τρόπο την προσευχή και τη φιλανθρωπία που κάνουν;

Ο κυρίαρχος επίσκοπος του Αγίου Ορους -ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης- μόνον με συμπροσευχές με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους ασχολείται; Δεν πρέπει να επέμβει και να βάλει τέρμα σ' αυτές τις ασχημίες;

8 comments:

  1. Είναι πολύ σκληρή η γλώσσα σας.
    Μακάρι να μην είχατε δίκαιο.
    Λυπάμαι αλήθεια που συμφωνώ.
    Καθημερινά φεύγουν από αυτή τη ζωή άνθρωποι που και φιλάνθρωποι υπήρξαν και φιλόθεοι.Δεν ζήτησαν καμιά τιμή, καμιά προβολή, κανέναν έπαινο.
    Μοιράζονταν τον επιούσιον άρτον με τον συνάνθρωπο χωρίς να το διαφημίζουν και προσεύχονταν για όλο τον κόσμο χωρίς να το διατυμπανίζουν.
    Ο καλός θεός μας αξίωσε να γνωρίσουμε στις πολύ μεγάλες πόλεις αυτούς τους "πολύ μικρούς" ανθρώπους.
    Αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που αθόρυβα,σιγανά και ταπεινά εύχονται υπέρ όλης της κτίσεως και επέλεξαν να τους γράψει ο θεός στο heavensbook και όχι να γραφτούν στο facebook.

    ReplyDelete
  2. Οξυνούστατο και ευρηματικό το επέλεξαν να τους γράψει ο θεός στο heavensbook και όχι να γραφτούν στο facebook!

    ReplyDelete
  3. Μου δώσατε την ευκαιρία με την ανάρτησή σας να κάνω μια περιήγηση
    στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
    Είδα και άκουσα με προσοχή ένα βίντεο σχετικό με το Γέροντα Ιωσήφ από μια ομιλία που έγινε από ένα Αρχιμανδρίτη, το Χρυσόστομο Παπαδάκη, ο οποίος προσπάθησε να σκιαγραφήσει ένα άγιο προφίλ για το μακαριστό μοναχό μέσα από βιώματα που είχε ο ίδιος.
    Ας δουν και άλλοι φίλοι την ομιλία και μετά ξαναμιλάμε.
    Εμένα προσωπικά με άφησε άφωνο για πολλούς και διάφορους λόγους.
    Μου έκανε εντύπωση που φιλοξενούν ολόκληρο άρθρο και φωτογραφίες για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου στην Μονή Βατοπεδίου.
    Τόσες χιλιάδες Κύπριοι επισκέπτονται το Βατοπέδι κάθε χρόνο.
    Δεν πουλάει όμως η φωτογραφία δύο συνταξιούχων από ένα κατεχόμενο χωριό της Κερύνειας που πήγαν προσκύνησαν, προσευχήθηκαν, κοινώνησαν και έφυγαν απαρατήρητοι. Δεν πουλάει η φωτογραφία του ασήμαντου πατέρα δύο αγοριών που ήλθαν και απήλθαν σαν να ήταν αόρατοι.
    Ούτε παράσημα είχαν, ούτε επίθετα επώνυμων.
    Είχαν απλά ονόματα ανώνυμων.
    Σαν επισκέπτης και προσκυνητής της συγκεκριμένης Μονής είχα την εμπειρία να ζήσω στο Μοναστήρι σαν άνθρωπος δεύτερης και τρίτης διαλογής
    και μιας άλλης πιο χαμηλής κατηγορίας.
    Αυτό τελικά δεν μου έκανε κακό, αντίθετα με βοήθησε να διακρίνω τη ματαιοδοξία και επικινδυνότητα του θεωρείου από τη χαρά της ασφάλειας του περιθωρίου.
    Βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, παρέλαση αστεριών, σύνοδοι κομητών, σύνοδοι πλανηταρχών.
    Σ’ αυτούς στρώνεται το μεγάλο τραπέζι.
    Σ’ αυτούς δίνονται τα πολυτελή Βυζαντινά διαμερίσματα.
    Σ’ αυτούς γίνονται τα μεγάλα και πολύτιμα δώρα.
    Από αυτούς εξασφαλίζονται οι μεγάλες υποσχέσεις και οι μεγάλες δωρεές.
    Είναι για να γελάει και να κλαίει κανείς ταυτόχρονα.
    Που κολλά ο ασήμαντος προσκυνητής που ήλθε να προσκυνήσει την Εσφαγμένη;
    Γι’ αυτούς;
    Πουθενά.
    Για το θεό;
    Παντού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σημαντικές οι επισημάνσεις σου κ. Χαραλάμπους

      Delete
  4. Replies
    1. Δεν είναι εγωιστής ο π. Εφραίμ, Νέαρχε, απλά είναι θύμα του σατανικού Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

      Delete
  5. Απόδοτε τά του καίσαρος τώ καίσαρι καί τά του Θεού τω Θεώ αλλά απαθώς Μάς έκανε πάντα αλγεινη εντύπωση για έναν αγιαρείτη ηγούμενο η αναφορά του στήν φιλία του μέ τον πρίγκηπα Κάρολο! Δέν τά λέμε γιά νά τον κατακρίνουμε αλλά πρός συμμόρφωσιν καί γιά δικό μας στηριγμό στό πνεύμα του Θεού ο οποίος δέν αγαπά την προσωποληψία Πολύ διδακτικό το δεύτερο κεφάλαιο της επιστολής του Ιακώβου στιχοι 1-13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η φιλία του με τον πρίγκηπα Κάρολο δεν είναι καθ' εαυτήν επιλήψιμη. Στο κατά κάτω της γραφής και αυτός ψυχή έχει και θεάρεστο είναι να γίνει ορθόδοξος.

      Το πρόβλημα είναι πώς χρησιμοποιούν την φιλία τους με τους κοσμικούς άρχοντες οι Βατοπαιδινοί τουτέστιν για να αποκτήσουν κοσμική αίγλη.

      Δυστυχώς! Οτι πηγάζει από τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδνό τον πλανεμένο είναι εκ του πονηρού

      Delete