Saturday, July 19, 2014

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, τις ακόλουθες δηλώσεις του οικουμενιστή Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου:

“Απαντώντας στην ερώτηση πώς βλέπει την πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί το Βελιγράδι, ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι είχε ταχθεί και υπέρ της πρόσκλησης του Πάπα πέρσι, στους εορτασμούς στη Νις για τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων και ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το γνωρίζει, αλλά η πρόταση τότε δεν είχε γίνει αποδεκτή.

“Ο λόγος είναι επειδή και τώρα στη Σερβία ζουν σε συνθήκες δυστυχίας και αντιξοότητας περίπου 250.000 άνθρωποι, οι οποίοι δεν ξέρω αν εκδιώχθηκαν από την Κροατία ή την εγκατέλειψαν. Εκείνοι βλέπουν αρνητικά το ρόλο της Εκκλησίας σε αυτό και όλος αυτός ο αρνητισμός αντικατοπτρίζεται και στη σχέση προς τον Πάπα” είπε ο Πατριάρχης Ειρηναίος τονίζοντας ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος και ότι έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα.

Αναγκαία είναι “τάση νέων σχέσεων, επειδή εκεί που μείναμε στον 11ο αιώνα, όταν ήρθε το Σχίσμα μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης, πρέπει να το ξεπεράσουμε” επισήμανε.”

Ο Σέρβος Πατριάρχης είναι σαφέστατος. Οχι μόνον τώρα θέλει να επισκεφθεί το Βελιγράδι ο Πάπας Φραγκίκος, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν ήθελε με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου των 1700 χρόνων της υπογραφής του διατάγματος της ανεξιθρησκείας στην Νίς να προσκληθεί ο Πάπας.

Τότε, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν απευθύνθηκε τελικά η πρόσκληση επειδή παρενέβη η Εκκλησία της Ρωσίας και απέτρεψε το Πατριαρχείο Σερβίας να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα επειδή ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αρνείται να συναντηθεί με τον Πάπα εξαιτίας της δράσης της Ουνίας στη Ρωσία και κυρίως στην Ουκρανία και στη Λευκορωσία.

Αλλά και τώρα είναι εξίσου σαφής ο Μακαριότατος Σερβίας. Οι εκδιωχθέντες Σέρβοι από την Κροατία δεν θα ήθελαν επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, αλλιώς ο ίδιος δεν έχει κανένα θεολογικό πρόβλημα επειδή το σχίσμα έγινε μεταξύ της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης και έτσι δεν τον αφορά.

Κατά κρημνών κυριολεκτικά βαδίζει η Εκκλησία της Σερβίας.

Οχι μόνον ο Πατριάρχης Ειρηναίος -ένας κυριολεκτικά θεολογικά άσχετος ιεράρχης-, αλλά και τα περισσότερα πνευματικά παιδιά του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς που ήρθαν στην Ελλάδα και μας δίδαξαν τον αντι-οικουμενισμό τώρα για εθνικές σκοπιμότητες παραχαράσσουν την αλήθεια της Εκκλησίας.

Ετσι είπε ο Χριστός! Να βάζουμε την επίγεια πατρίδα πάνω από την Ουράνια!

No comments:

Post a Comment