Tuesday, July 8, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, Δ. Π. ΡΙΖΟΥ, ΓΛΥΚΕΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
___________

Δημητρίου Π. Ρίζου, Δρ. Θεολογίας-Φιλολόγου, Γλυκέα λόγια, Κυριακοδρόμιον Ευαγγελίων, Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη”, Θεσσαλονίκη 2014, σσ. 254.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Περιέχει 52 κηρύγματα που προορίζονταν για να αναγνωσθούν τις αντίστοιχες Κυριακές του χρόνου σαν εκλαικευμένα κηρύγματα σε ορισμένους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ο κ. Ρίζος, είναι λαμπρός ιεροκήρυκας που κατορθώνει να δώσει με απλά λόγια το νόημα των Ευαγγελικών περικοπών χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους αναγνώστες με την πολυμάθειά του ή με έννοιες που δεν μπορούν να προσλάβουν και να αφομοιώσουν.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, στήριξαν τον κ. Ρίζο, που τυγχάνει από δεκαετίες στενός συνεργάτης της Μητροπόλεως στην έκδοση του Κυριακοδρομίου του, ενώ ακόμη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώρισε τον ιεραποστολικό ζήλο του κ. Ρίζου τον οποίο και τίμησε με τον τίτλο του Αρχοντα Νοτάριου του Οικουμενικού Θρόνου. 

Τα κηρύγματα του κ. Ρίζου είναι επί της ουσίας, σύντομα, γραμμένα σε κατανοητή και γλαφυρή γλώσσα και βοηθούν τους αναγνώστες και τους ακροατές τους να κατανοήσουν την ευαγγελική περικοπή και να ζήσουν το μυστήριο της μετανοίας. 

No comments:

Post a Comment