Friday, February 14, 2014

ΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;




ΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Ποια είναι η ουσία των όσων είπε ο κ. Αναστασιάδης για να εξηγήσει ότι η Διακήρυξη δεν είναι κακό κείμενο ως βάση των συνομιλιών;

Οτι επιτρέπει στη δική μας πλευρά να την ερμηνεύει με τρόπο παραγωγικό ώστε οι υποσχέσεις που έδωσε στο ΔΗΚΟ και στον Κυπριακό λαό να ευοδωθούν με την σωστή διαπραγμάτευση.

Ποια είναι η ουσία της κριτικής που του άσκησαν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και άλλοι πολιτικοί για τις θέσεις της Διακήρυξης;

Οτι είναι ασαφής και επιτρέπει στους Τούρκους να την ερμηνεύουν κατά το δοκούν και τους αφήνει περιθώριο να επαναφέρουν στο τραπέζι των συνομιλιών θέσεις που απορρίφθηκαν με το σχέδιο Ανάν και ότι μάλιστα ο Κύπριος Πρόεδρος ενέπαιξε το ΔΗΚΟ και τον Κυπριακό λαό.

Προσκομίζουν μάλιστα ως απόδειξη της έλλειψης καλής διάθεσης εκ μέρους των Τούρκων το γεγονός ότι τα Τουρκικά πλοία αλωνίζουν τις Κυπριακές θάλασσες και παραβιάζουν την Κυπριακή ΑΟΖ.

"Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό" επισημαίνει ο εγκυρότερος αναλυτής του Κυπριακού προβλήματος κ. Σάββας Ιακωβίδης και η Τουρκία κάθε άλλο παρά δείχνει ενδιαφέρον για να χορέψει ταγκό.

Ποια είναι η ουσία των όσων λέγει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος; 

Συμφωνώ με όλους όσους εκφράζουν επιφυλάξεις με τη Δήλωση, αλλά ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους είναι όλοι μαζί ενωμένοι να βοηθήσουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διεξάγει την πιο επιτυχή δυνατή διαπραγμάτευση, επειδή τώρα με τους υδρογονάνθρακες υπάρχει ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση προσδοκώντας οικονομικά οφέλη.

Και τι λέμε εμείς οι σαφώς αντι-ομοσπονδιακοί.

Η Κύπρος είναι Ελληνική. Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι κοινότητα αλλά μειονότητα. Επομένως ούτε Ζυρίχη, ούτε σχέδιο Ανάν, ούτε Συμφωνίες κορυφής Μακαρίου-Ντενκτάς αλλά ενιαίο κράτος χωρίς πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων και χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις.

Και επειδή κανείς δεν παραδίδει με την πέννα αυτά που κατέλαβε με την λόγχη, η Κύπρος πρέπει να εξοπλίζεται συστηματικά ώστε να είναι πανέτοιμη για απελευθερωτικό πόλεμο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

No comments:

Post a Comment