Thursday, February 13, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========

Νέα υπό εξέλιξη οικουμενιστική ασχημία στη Μητρόπολη Βελγίου. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, που ξεπέρασε σε οικουμενιστικό οίστρο, όλους τους οικουμενιστές επισκόπους της Ορθοδοξίας, θα διοργανώσει οικουμενιστικό εσπερινό, σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2014, για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της αποφράδας ημέρας που ο μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας μ. Πατριάρχης Αθηναγόρας -ως μη όφειλε- συνάντησε τον Πάπα Παύλο Στ΄στα Ιεροσόλυμα.

Στον εσπερινό του οικουμενιστικού αίσχους θα συμπροσευχηθούν ως guest-stars ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Τσέτσης και ο ηγούμενος του l' Abbaye de Chevetogne. 

Εκφράζουμε τον πιο έντονο αποτροπιασμό μας για το υπό εξέλιξη εκκλησιαστικό έγκλημα, που συνιστά κατάφωρη παράβαση των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς, τους σχισματικούς και τους αλλόθρησκους.

Η οικουμενιστική αυτή ασχημία μας προιδεάζει σαφώς για όσες παρόμοιες θα ακολουθήσουν από τον Πάπα Φραγκίσκο και από τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και ίσως και από τον Μακαριότατο Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και από άλλους ορθόδοξους ηγέτες κατά την επικείμενη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.

Πρωταρχικό καθήκον των Ορθοδόξων Προκαθημένων, που θα συνέλθουν πολύ σύντομα στο Φανάρι, είναι να υποδείξουν επιτακτικά στον Παναγιότατο την αδήριτη ανάγκη να ακυρώσει την επικείμενη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο και να εκδώσουν Ανακοινωθέν με το οποίο να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την ολέθρια πατριαρχία του “Μεγάλου Αθηναγόρου” -όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον Αποστάτη Πατριάρχη ο μ. Αμερικής Ιάκωβος (Κουκούζης).

No comments:

Post a Comment