Thursday, February 13, 2014

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ!



ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ! 
Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

“Αεί μεν μάλιστα νυν δε εύκαιρον ειπείν”:

“Ηχήστε οι σάλπιγγες...Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα... 
Βογκήστε τύμπανα πολέμου...Οι φοβερές 
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!”

Θα μου πείτε: 

Τι έπαθες καταχείμωνα και σε έπιασε ο ενθουσιασμός και άρχισες να μας απαγγέλλεις εμβατήρια;

Για δέστε ποια είδηση θησαυρό αλίευσα από τον ιστοχώρο και θα καταλάβετε το γιατί:

“Στο Βατικανό μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο κ. Αναστασιάδης θα ηγείται αντιπροσωπείας του κόμματος, την οποία θα απαρτίζουν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης και ο διευθυντής του Διπλωματικού γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί το πρωί.”(dogma.gr)

Ας μη σταθούμε στο αχρείαστο της συνάντησης.

Ας μη σχολιάσουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος μπορεί να μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Ας μην παρηγορηθούμε ότι δυστυχώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, αφού όλοι οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων Πούτιν (δύο φορές μάλιστα), Ολάντ, Μέρκελ, κτλ. πήγαν στη Ρώμη, ενώ ετοιμάζονται να υποβάλουν τα σέβη τους στον “Αγιο Πατέρα” η βασίλισσα της Αγγλίας και ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Ερωτούμε όμως: Γιατί χρειάζεται όλη αυτή η πολυπληθής κουστωδία υψηλών αξιωματούχων που συνοδεύουν τον κ. Αναστασιάδη στην “Αγία Εδρα;”

Γιατί χαραμίζονται τα χρήματα του κράτους -και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για την οικονομία μας περίοδο- για μια εξ αντικειμένου αντιπαραγωγική συνάντηση από την οποία ουδείς νουνεχής άνθρωπος αναμένει κάτι ουσιαστικό;

Προειδοποιούμε τον κ. Αναστασιάδη επειδή γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του Κυπρίου Προέδρου. 

Είναι υπεραρκετό το γεγονός ότι θα πάει στο Βατικανό για να αυξήσει κατακόρυφα την δεδομένη αντιπάθειά μας προς το πρόσωπό του. 

Ελπίζουμε πάντως ότι δεν θα φτάσει στην απρέπεια να φιλήσει το χέρι του “Αγίου Πατέρα” επειδή τότε είναι που θα τον σιχαθούμε για καλά. 

Με όλα αυτά τα δεδομένα καταλάβατε τώρα γιατί με έπιασε ο ενθουσιασμός και άρχισα να απαγγέλλω εμβατήρια;

No comments:

Post a Comment