Monday, February 17, 2014

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ



ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Βρυξέλλες - 06 Φεβρουαρίου 2014. Οικουμενιστικές Συμπροσευχές με κάθε ευκαιρία για να παρέχουν στους ετεροδόξους εκκλησιαστική αναγνώριση. Η τελευταία οικουμενιστική συμπροσευχή πραγματοποιήθηκε για το νομοσχέδιο, που επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά, που πάσχουν από ανίατη ασθένεια σε τελικό στάδιο.

Συμπροσευχήθηκαν, Ορθόδοξοι (Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας), Παπικοί (Ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος André Leonard), Προτεστάντες και Αγγλικανοί. Όταν ο νόμος υπογραφεί από τον Βασιλιά, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί την ευθανασία χωρίς ηλικιακά όρια.

"Βάσει της νομοθεσίας, ένα παιδί δεν μπορεί να παίρνει οικονομικές αποφάσεις, αλλά ξαφνικά θεωρείται ικανό να αποφασίζει αν κάποιος θα το βοηθήσει να πεθάνει", δήλωσε οργισμένα ο αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών των Βρυξελλών Andre-Joseph Leonard.”

Επαινούμε βεβαίως όλους όσους αντιτίθενται και αγωνίζονται για να μην επιβληθεί η ευθανασία για τα παιδιά. Καλόν αγώνα κάνουν και τους συγχαίρουμε θερμά γι’ αυτό.

Το άλλο δεν κατανοούμε:

Σε τι ακριβώς εξυπηρετούν οι συμπροσευχές;

Οχι μόνον δεν ισχυροποιούν το αίτημα αλλά και το αποδυναμώνουν.

Οταν θα το ακούουν οι εν εξουσία όντες θα λένε: “Αυτά λένε οι “παπάδες”.

Αν όμως η κάθε θρησκευτική κοινότητα έστελλε τα δικά της μηνύματα θα δινόταν στην κυβέρνηση πολύ πιο ισχυρό μήνυμα.

Και σε κάθε περίπτωση αυτές οι συμπροσευχές απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά και επί ποινή καθαιρέσεως από τους Ιερούς Κανόνες.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, ο οικουμενιστής Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μετέρχεται αυτού του είδους τις οικουμενιστικές ασχημίες ακόμη και όταν αγωνίζεται -όπως στην προκειμένη περίπτωση- για κάτι καλό;

No comments:

Post a Comment