Tuesday, February 18, 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ” ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΧΙΟΥ



ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ” ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΧΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Κεραυνός εν αιθρία το ξέσπασμα του εκπρόσωπου του ειδεχθούς Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου εναντίον του παραδοσιακού Μητροπολίτη Χίου Μάρκου.

Επρεπε να είχαμε αντιληφθεί από καιρό ότι ο Σεβ. Χίου είναι άνθρωπος που φοβάται το Θεό όπως αποδεικνύεται από το ότι:
1.) Είναι αδιάβλητος ιεράρχης όπως ομολογούν όλοι,
2.) Η εμφάνισή του είναι απολύτως παραδοσιακή. Δεν ανήκει στην κατηγορία των ψαλιδισμένων και κουρεμένων νεωτεριστών και εκκοσμικευμένων επισκόπων.
3.) Αποφεύγει συστηματικά τις πολυαρχιερατικές φιέστες.
4.) Αρνήθηκε να ψηφίσει τον Θεόκλητο Κουμαριανό για τη Μητρόπολη Μαρωνείας παρόλη την πίεση που δέχτηκε να το πράξει.
5.) Ακόμη και για την ονομαστική του εορτή αποφεύγει κάθε είδους εορτασμό.

Αλλά ότι τηρεί τόσο ξεκάθαρη στάση έναντι των Παπικών δεν το ξέραμε -και δεν θα το μαθαίναμε ίσως ποτέ- αν δεν έκανε το θαυματάκι του -καλά να είναι ο άνθρωπος- ο εκπρόσωπος του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος έχει την ιταμότητα να θεωρεί τον εαυτό του αρχιερέα της “Καθολικής Εκκλησίας” (άκου θρασύτητα!), ενώ φυσικά πρόκειται για αβάπτιστο αιρετικό που έχει σφετεριστεί τον τίτλο του επισκόπου.

Σεβασμιότατε Χίου,

Ελπίζουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσετε. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα διαπιστώσατε από χθες τι σεισμό χαράς και ευφροσύνης προκάλεσε στην καρδία των όπου γης ορθοδόξων πιστών η αποκάλυψη του Φράγκου “Αρχιεπισκόπου” Νικόλαου για το ορθόδοξό σας φρόνημα.

Ελπίζουμε ότι αταλάντευτα θα σταθείτε απέναντί του με σθένος ορθόδοξο και θα συνεχίσετε να μην αποδέχεστε συνάντηση μαζί του για να μην του δώσετε την ευκαιρία να θριαμβολογήσει ότι ο παπικός “επίσκοπος” συναντήθηκε με τον ορθόδοξο αρχιερέα της Χίου με αποκλειστικό στόχο να μπορέσει να εκμεταλλευθεί τη συνάντηση επικοινωνιακά.

Ή αν αποφασίσετε να τον συναντήσετε επ’ ουδενί λόγω δεν θα προβείτε σε κοινή ποιμαντική παράσταση μαζί του ή συμπροσευχή και ότι θα του καταστήσετε σαφές ότι η συνάντηση είναι καθαρά εθιμοτυπική. 

Αυτό που προέχει είναι ότι ο ίδιος έχει ψυχή υπερ ης Χριστός απέθανεν, γι' αυτό οφείλει να αποπτύσει τις αιρέσεις του και να προσέλθει εν μετανοία για να βαπτιστεί και να γίνει μέλος της Μίας, Αγίας, Καθολικής και αδιαίρετης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σεβασμιότατε,

Διαπιστώσατε ήδη τι ορυμαγδό επιθέσεων δέχονται από τους πιστούς οι Παπικοί “επίσκοποι” όποτε ανοίξουν το στόμα τους από τα δεκάδες σχόλια που γράφονται εναντίον τους στη Romfea.gr όποτε κάνει σχετικές αναρτήσεις, αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες που τις αναδημοσίευσαν.

Γνωρίζετε ότι διάλογο με τους ορθόδοξους επισκόπους ουδέποτε πραγματοποιούν οι παπικοί.

Αποπειράθηκε ο Σεβ. Γόρτυνος να συζητήσει με τον Παπικό "επίσκοπο" της Νάξου. 

Μόλις ο φραγκοεπίσκοπος αντελήφθηκε ότι τα βρήκε σκούρα ανέκρουσε πρύμναν και φρόντισε να τερματίσει τον διάλογο με την πρόφαση ότι ο Σεβ. Γόρτυνος Ιερεμίας δεν τον αναγνωρίζει ως “επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας”.

Ακου ψώνιο!

Αλλά αν τον αναγνωρίζουμε επίσκοπο -και μάλιστα της Καθολικής Εκκλησίας τουτέστιν της Ορθόδοξης όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως- γιατί στην ευχή υπάρχει καν η ανάγκη να συζητήσουμε μαζί του;

Να υπενθυμίσω επίσης ότι ο Παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου κ. Νικόλαος δοκίμασε να εκμεταλλευτεί μπαμπέσικα την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο δήμαρχος Νάξου να παρεβρεθεί στην ενθρόνιση του παραδοσιακού επισκόπου Παροναξίας Καλλίνικου. 

Σηκώθηκε τότε ο ανεκδιήγητος αιρετικός και είπε άρρητα ρήματα για τις σχέσεις Ορθοδοξίας και Παπισμού. 

Ο Σεβ. κ. Καλλίνικος αιφνιδιάστηκε από την μπαπέσικη ομιλία του Φράγκου “Αρχιεπισκόπου”, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να συγυρίσει τον Φραγκοεπίσκοπο και να κάνει ορθόδοξη ομολογία πίστεως. 

Και τώρα βλέπουμε ότι ο ανεκδιήγητος αιρετικός και αβάπτιστος κ. Νικόλαος δεν σταμάτησε μέχρις εκεί. Προσπαθεί να δώσει παρόμοια συναυλία κακοήθειας στη Χίο. Προσευχόμαστε ότι ο Σεβ. επίσκοπος της αγιοτόκου Χίου κ. Μάρκος θα τον αντιμετωπίσει με την ίδια αποφασιστικότητα που τον αντιμετώπισε ο παραδοσιακός επίσκοπος Σεβ. Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

No comments:

Post a Comment