Thursday, February 20, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Amen.gr από την naftemporiki.gr την ακόλουθη είδηση:

“Έκκληση για τερματισμό της βίας στην Ουκρανία απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στο Κίεβο.

«Προσεύχομαι για την Ουκρανία, ιδιαίτερα για εκείνους που έχασαν τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους και για τις οικογένειές τους», είπε ο πάπας Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία, ότι θα αποφευχθεί η προσφυγή στη βία και ότι στις καρδιές όλων υπάρχει το πνεύμα της ειρήνης και η αναζήτηση του κοινού καλού», πρόσθεσε.”

Δεν υπάρχει βέβαια τίποτε επιλήψιμο αν προσεύχεται ο Πάπας Φραγκίσκος για την ειρήνη, ούτε όταν κάνει έκκληση για να τα βρει η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση χωρίς να καταφεύγουν στη χρήση βίας.

Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι άσχετα από το τι λέγει δημόσια ο “Αγιος Πατέρας”, στα παρασκήνια βάζει το χεράκι του για να πάρει φωτιά το σκηνικό. Με τα λόγια παριστάνει τον φιλειρηνικό, αλλά στην πράξη υποδαυλίζει τη φωτιά, επειδή οι Ουνίτες της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από την υψηλή προστασία του.

No comments:

Post a Comment