Thursday, February 27, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος, παρέθεσε γεύμα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά), προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Καρδιναλίου Thomas Collins, τους τρεις Βοηθούς Επισκόπους του, Θεοφιλεστάτους, John Boissonneau, Wayne Kirkpatrick και Vincent Nguyen. 

Συμμετείχαν από πλευράς Ορθοδόξων, ο Επίσκοπος Γεώργιος (Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία), ο Επίσκοπος Ανδρέας (Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία) και ο Επίσκοπος Ανδίδων Χριστοφόρος.

Έλαβαν μέρος επίσης, οι υπεύθυνοι Διεκκλησιαστικών Σχέσεων, ο π. Damian Macpherson της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τορόντο και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά).  

Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος παραθέτει γεύμα για τους Καθολικούς Αρχιερείς και ο Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος Thomas Collins παραθέτει παρόμοιο γεύμα για τους Ορθοδόξους Αρχιερείς του Τορόντο.  

Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και εγκάρδια.  Πολλά θέματα συνεζητήθησαν, επικεντρώθηκε όμως η προσοχή όλων στα διαδραματιζόμενα στην Ουκρανία.

Ο Καρδινάλιος Collins και ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχουν δώσει οδηγίες να αναπεμφθούν προσευχές σε όλες τις εκκλησίες για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ώστε να γίνει το θέλημα του Θεού και να πρυτανεύσει η ειρήνη και ομόνοια στη χώρα τους.”

Προσέξτε ότι έχει καταστεί έθος να τραπεζώνει ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης -με τη συμμετοχή άλλων ορθοδόξων αρχιερέων του Καναδά- τον Παπικό καρδινάλιο του Τορόντο και ότι ο καρδινάλιος κάνει τό ίδιο για ορθόδοξους αρχιερείς.

Καταρχήν σε τι χρησιμεύει αυτό το συμπόσιο;

Υστερα γιατί η Ανακοίνωση αποκαλεί τους Παπικούς ως “επισκόπους” της “Καθολικής Εκκλησίας”;

Ποιος ευλογεί την τράπεζα που παρακάθηνται;

Μήπως οι ορθόδοξοι επίσκοποι δέχονται την ευλογία -γράφε την αλογία- του Παπικού Καρδινάλιου;

Πώς δεν αντιλαμβάνεται ο Σεβ. Καναδά ότι αυτές οι πρακτικές εμπεδώνουν τον “λαικό οικουμενισμό”;

Τι ακριβώς επιτυγχάνεται με αυτές τις συναντήσεις και τα δείπνα;

Αν ήθελε να προσευχηθεί για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, γιατί δεν ήταν αρκετό ο Σεβ. Καναδά να εκδώσει εγκύκλιο σε όλους τους ναούς τη Μητροπόλεως του για να αναπέμψουν σχετική δέηση;

No comments:

Post a Comment