Tuesday, February 11, 2014

ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;


ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος γιόρτασε με σεμνό τρόπο την επέτειο της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο με αγρυπνία στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του μάλιστα τον Αγιο Λουκά θεωρεί ως αιτία της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Τον μεν σεμνό και εκκλησιαστικό τρόπο που επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να γιορτάσει την επέτειο της ανάρρησής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο εκ μέσης καρδίας επαινούμε.

Τον αίτιο όμως της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο αγνοούμε τουλάχιστον όσον τον αφορά στη βούληση του Αγίου Θεού και στις πρεσβείες των Αγίων Του.

Σε ανθρώπινο επίπεδο όμως είναι φανερόν ότι, αν η ομάδα του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου και άλλες μικρότερες ομάδες, όπως του Αγίου Δημητριάδος δεν τον πριμοδοτούσαν στο δεύτερο γύρο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος ουδέποτε θα εκλεγόταν Αρχιεπίσκοπος.

Τώρα τι κάνει ο Θεός και τι κάνουν οι Αγιοι πού να το ξέρουμε εμείς; 

Από τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων όμως γνωρίζουμε ότι ο Θεός ακούει "κατά ευδοκία" ή "κατά παραχώρηση" τις προσευχές μας.

Από τον Μακαριότατο εξαρτάται να μετατρέψει την εκλογή του σε "ευδοκία" Θεού αν τυχόν του δόθηκε "κατά παραχώρηση" Θεού ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος.

Ενας Αρχιεπίσκοπος ο οποίος εκλέγει κληρικούς με φόβο Θεού ως επισκόπους ενεργεί "κατά ευδοκίαν Θεού". 

Αν εκλέγει διαβεβλημένα πρόσωπα ή εκκοσμικευμένους κληρικούς ενεργεί "κατά παραχώρηση Θεού."

Ενας Αρχιεπίσκοπος που θέλει το ποίμνιό του να διδάσκεται ορθόδοξα την πίστη των πατέρων του ενεργεί "κατά ευδοκία" Θεού. 

Αντίθετα ένας Αρχιεπίσκοπος που προωθεί ένα οικουμενιστικό πολυπολιτισμικό μάθημα για να αλλοτριώσει την ορθόδοξη συνείδηση των παιδιών μας ενεργεί "κατά παραχώρηση" Θεού.

Ενας Αρχιεπίσκοπος που επιλέγει επισκόπους και άλλους συνεργάτες με ορθόδοξο φρόνημα ενεργεί "κατά ευδοκία" Θεού. 

Ενας Αρχιεπίσκοπος όμως που προωθεί οπαδούς της “διηρημένης Εκκλησίας” ενεργεί "κατά παραχώρηση Θεού".

Ενας Αρχιεπίσκοπος που γνοιάζεται για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση ενεργεί "κατά ευδοκία" Θεού. 

Αν ένας Αρχιεπίσκοπος όμως προωθεί τους κάθε λογής Νεορθόδοξους και Νεονικολαίτες ενεργεί "κατά παραχώρηση" Θεού.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος να έχει εκλεγεί "κατά ευδοκίαν Θεού" ή αν η αρχική εκλογή του ήταν καρπός σκληρού παρασκηνίου και έγινε "κατά παραχώρηση Θεού", η Αρχιεπισκοπία του να υποστεί την "καλή αλλοίωση" και να καταστεί "κατά ευδοκίαν Θεού" με την θεάρεστη πολιτεία του.

No comments:

Post a Comment