Thursday, February 13, 2014

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ! ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΣΑΣ!



ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ! 
ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΣΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Απο δημοκρατικό ήθος και συνοδικό πνεύμα σκίζει ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος.! 

(Καλά! Για την ορθοδοξία των θέσεων που διατυπώνει καλύτερα ας μη κάνουμε αναφορά. Οι Παπικοί, απεφάνθη, δεν είναι αιρετικοί, ενώ δεν δίστασε να υπογράψει το προδοτικό για την ορθοδοξία κείμενο του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε που υιοθετεί όλους τους όρους της προτεσταντικής εκκλησιολογίας.)!!!

Για δέστε τι είπε για την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών:

Σεβ. Δημητριάδος: «Θέλω να πω για την Ιεραρχία. Λυπάμαι αλλά πλέον η Ιεραρχία δυστυχώς έχει επηρεαστεί (ενν: από τους αντίθετους στα πιλοτικά Προγράμματα), τρέμω να μην έρθει η στιγμή συζητήσεως μέσα στο σώμα της Ιεραρχίας (ενν.: για το μάθημα των Θρησκευτικών)».
Ακροατής: «Γιατί έγινε αυτό;»
Σεβ. Δημητριάδος: «Γιατί δυστυχώς αφήσατε ή αφήσαμε περιθώριο, σ' αυτούς τους οποίους περιγράφετε κάθε φορά με τον τρόπο που τους περιγράφετε, να επηρεάσουν τους Ιεράρχες, διότι αυτοί είναι οργανωμένοι, είναι συντονισμένοι, κατεβαίνουν με σάιτ, κάνουν συναντήσεις και επηρεάζουν, άρα αυτή τη στιγμή συζήτηση στην Ιεραρχία δεν θα πρέπει να γίνει γι΄ αυτό το θέμα».

Καταλάβατε ποια είναι η δημοκρατική ευαισθησία του Σεβασμιότατου; 

Παραδέχεται μεν, ότι ο ίδιος και οι ομοιδεάτες του συνιστούν μια ασήμαντη μειοψηφία στην Ιεραρχία και “τρέμει” -του Σεβασμιότατου ο όρος- την ώρα που θα συζητηθεί το θέμα της απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Ιεραρχία.!!!

Δυστυχώς Σεβασμιότατε.! Δεν είναι αλήθεια ότι τα καταφέρνουμε τόσο καλά εμείς που αγωνιζόμαστε να μείνει ορθόδοξο το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οσα ιστολόγια και αν καταφέρονται εναντίον του οικουμενιστικού περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών που προωθείτε, όση ενημέρωση και αν έχει γίνει από την ΠΕΘ και από τον “Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης”, όσο και αν η συντριπτική πλειοψηφία της Ιεραρχίας, των κληρικών, των μοναχών και του θεολογικού κόσμου, αλλά και του Ελληνικού λαού, είναι εναντίον της απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών, εσείς μια χούφτα ιεράρχες και θεολόγοι, με αλλοτριωμένη ορθοδόξως συνείδηση, τα καταφέρνετε μια χαρά να περνάτε τη γραμμή σας με την βοήθεια -προπαντός- του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αλλά και του κ. Γ. Καλαντζή -του εγκάθετου του κ. Πάγκαλου και του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας- και του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

No comments:

Post a Comment