Friday, March 1, 2013

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ...ΔΡΑΓΩΝΑ!




ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ...ΔΡΑΓΩΝΑ!

Του ιστολογίου "Προξενείο - Στοπ"
=======

    Ψευτοεπιστημονικό εκπαιδευτικό συνέδριο στην Κομοτηνή από τα όργανα του Τουρκικού Προξενείου, με τη συμμετοχή όλου του συρφετού των τοπικών τουρκοφρόνων, αλλά και της γνωστής «Ελληνίδας» καθηγήτριας Θάλειας Δραγώνα!

    Το νέο «χτύπημα» της διάσημης για τις…φιλελληνικές της θέσεις (και φερόμενης ως πανεπιστημιακής καθηγήτριας) Θάλειας Δραγώνα έλαβε χώρα στην Κομοτηνή (συνήθη άλλωστε τόπο…δραστηριοποίησης τα τελευταία χρόνια για την ίδια και τη συνοδοιπόρο της Φραγκουδάκη) και πιο συγκεκριμένα στο (δήθεν) διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Διγλωσσία και Ανάπτυξη Γλωσσικών Ικανοτήτων στη Μειονοτική Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε προ ολίγων ημερών (16 Φεβρουαρίου) από την «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ). Ένα από τα πλέον δραστήρια δηλαδή πρακτορομάγαζα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

    Τα πρακτορίδια που αναβαθμίστηκαν σε…εισηγητές!

    Και στην κορφή…Δραγώνα!

    Ε, φυσικά στην κορφή, αφού η (λέμε τώρα) Ελληνίς καθηγήτρια ήταν προφανέστατα το κερασάκι στην τούρτα! Η λεγάμενη υπήρξε βασική ομιλήτρια στο εν λόγω πρακτορίστικο τουρκοσυνέδριο, παρουσιάζοντας (με θέμα ομιλίας «Πολυγλωσσία και Εκπαίδευση») τι σημαίνει πολιτιστική ετερότητα στις σύγχρονες κοινωνίες (σ.σ. ναι, αυτήν ακριβώς περιμέναμε να μας το πει!), τι είναι η δίγλωσση εκπαίδευση και ποιοι οι στόχοι της.

    Οπότε εμείς τώρα τι άλλο να σχολιάσουμε! Και μόνο από τα ονόματα των ομιλητών και των παρισταμένων, οποιοσδήποτε διαθέτει διψήφιο νούμερο (ως…IQ, εννοούμε) αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αντί του παραπάνω «συνεδρίου» (που διοργάνωσε το…Τμήμα Εκπαίδευσης του Τουρκικού Προξενείου) θα μπορούσε απλώς να εκδοθεί μία ανακοίνωση από το Τούρκικο ΥΠΕΞ ή και τη ΜΙΤ! Ο λόγος που αυτό δεν συνέβη, αλλά είχαμε…συνέδριο, ήταν προφανώς η ανάγκη να καλυφθούν όλες αυτές οι βρωμιές της Άγκυρας και με (ακόμη) μια…«επιστημονική» προβιά! Όσο για τη «συμπατριώτισσά» μας κυρία Δραγώνα και την αποφασιστική συμβολή της στην εν λόγω…προβιά, εμείς για μια φορά ακόμη τη συγχαίρουμε! Πραγματικά, άξιος ο μισθός της!

No comments:

Post a Comment