Saturday, March 16, 2013

ΜΠΑΡΑΖ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΤΕΛΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ




ΜΠΑΡΑΖ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΤΕΛΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πέραν της επικείμενης - κυριολεκτικά επαίσχυντης - μετάβασης του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ρώμη, ο ένας μετά τον άλλο (μέχρι στιγμής οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών Σερβίας, Αντιοχείας και Κύπρου), έστειλαν εξοργιστικά απαράδεκτες επιστολές προς τον Αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο Α΄, με τις οποίες δεν τον συγχαίρουν απλά επί τη εκλογή του, αλλά τον αποκαλούν "επίσκοπο" και μάλιστα της “πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”"επίσκοπο Αποστολικού Θρόνου" κτλ. και εκφράζουν την προσδοκία συνεργασίας με αυτόν.!

Θλίβομαι να παρατηρήσω ότι οι επιστολές αυτές είναι καταρχήν εντελώς αθεολόγητες και δεύτερον στοιχούνται στη γραμμή του Οικουμενισμού και προπαντός στη γραμμή του “λαικού Οικουμενισμού”.

Το χειρότερο! 

Οι επιστολές αυτές ουδεμία - μέχρι στιγμής - αποδοκιμασίας συνάντησαν εκ μέρους οιουδήποτε των επισκόπων των Εκκλησιών των οποίων οι Προκαθήμενοι έστειλαν προς τον Πάπα τις διάτρητες θεολογικά και άκρως οικουμενιστικές επιστολές, γεγονός που δείχνει ότι συμφωνούν με το περιεχόμενο των επιστολών ή τουλάχιστον ότι δεν έχουν διάθεση Ομολογίας.

Από καιρό λέμε συνεχώς και φορτικά ότι ο μεν Οικουμενισμός του Φαναρίου και του Σαμπεζύ έχει οριστικά ναυαγήσει, λόγω των φιλοδοξιών περί "πρωτείου" της λεγόμενης “τρίτης Ρώμης” ή “Αγίας Ρωσίας” όπως αποκαλείται, αλλά δυστυχώς ο “λαικός Οικουμενισμός” κάνει θραύση.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο, αναφέρουμε ότι “Λαικός Οικουμενισμός” σημαίνει ότι οι ηγέτες της Ορθοδοξίας συμπεριφέρονται προς τους Παπικούς και προς τους άλλους ηγέτες των διαφόρων αιρέσεων λες και είναι επίσκοποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας.!!!  

Συμπροσεύχονται μαζί τους, παρίστανται στις ενθρονίσεις τους, κάνουν μαζί τους κοινές ποιμαντικές παραστάσεις λες και είναι ηγέτες Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.

Με αυτή την πρακτική των Οικουμενιστών ηγετών, απαμβλύνεται το ορθόδοξο κριτήριο του ποιμνίου τους, το οποίο - ως εικός - νομίζει ότι ουσιαστικά η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι διάφορες αιρετικές παραφυάδες (Παπισμός, Προτεσταντισμός, Μονοφυσίτες κτλ.) είναι το ίδιο πράγμα. 

Ορθόδοξη Εκκλησία, "Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία" - όπως αποκαλούν τον Παπισμό οι Οικουμενιστές -, Αγγλικανική "Εκκλησία" κτλ. φαίνονται στα μάτια του ακατήχητου κόσμου σαν κάτι το παρεμφερές.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι όσοι λαικοί ή μοναχοί ή κληρικοί αντιδρούσαν γενναία εναντίον κάθε οικουμενιστικής ασχημίας, τώρα δημοσιεύουν - ακόμη και στον “Ορθόδοξο Τύπο” - επιστολές των πιο βαμμένων Οικουμενιστών - τύπου Μεσσηνίας και Πανώτη - χωρίς να τολμούν καν να τις απαντήσουν ή να τις σχολιάσουν.

Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ την εποχή που ο αείμνηστος π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος ή ο αείμνηστος π. Μάρκος Μανώλης είχαν την ευθύνη της έκδοσης του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Δυστυχώς επί των π. Θεόδωρου Ζήση, π. Μελέτιου Βαδραχάνη, π. Γεώργιου Μεταλληνού και π. Βασίλειου Βολουδάκη, ο “Ορθόδοξος Τύπος” ξέπεσε στο ναδίρ της ορθόδοξης συνείδησης. 

Από "ναυαρχίδα του αντι - οικουμενιστικού αγώνα" που ήταν, ο "Ορθόδοξος Τύπος" κατάντησε ο “Τιτανικός του αντι-οικουμενιστικού αγώνα".

Ούτε φυσικά θα γίνονταν ποτέ αυτές οι ασχημίες στην εφημερίδα “Εκκλησιαστικός Αγών”, όταν την ευθύνη της έκδοσής της είχαν ο κ. Ευσταθίου και ο π. Δανιήλ Αεράκης (Είπαμε! Θα λέμε την αλήθεια πάντοτε για όλα τα θέματα χωρίς προσωποληψία) και τη γενική ευθύνη ο μακαριστός και θρυλικός π. Αυγουστίνος.

Οπως ήρθαν τα πράγματα μία λύση υπάρχει. 

Οι σημερινοί υπεύθυνοι του “Ορθόδοξου Τύπου” να αποσυρθούν ΑΜΕΣΩΣ από την εφημερίδα και την έκδοσή της να αναλάβουν άλλοι λαικοί, μοναχοί ή και κληρικοί, οι οποίοι δεν θα φοβούνται - όπως οι σημερινοί ηγέτες - ακόμη και τη σκιά τους.

Οι σημερινοί υπεύθυνοι της έκδοσης είναι κυριολεκτικά “λαγοί τω πνεύματι”, οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση Ομολογίας, επειδή φοβούνται τις συνέπειες (π. Ζήσης και π. Μεταλληνός), ή έχουν ιδιοτελείς σκοπούς, όπως ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προαγωγή της παποκαισαρικής αγιατολλαχικής πλάνης του. 

Ακόμη και όταν συκοφαντείται τόσο απροκάλυπτα και με τόση σκαιότητα ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.!!!

Ισως σε ορισμένους στο παρελθόν η αναφορά και οι ύμνοι μου για τον π. Επιφάνιο να φαίνονταν υπερβολικοί λόγω της πνευματικής σχέσεως που είχα με τον μακαριστό Γέροντα. 

Ελπίζω ότι τώρα με τα μαύρα αδιόρθωτα χάλια της σημερινής ηγεσίας του αντι-Οικουμενιστικού αγώνα, να αντιλαμβάνονται όλοι, όχι μόνον τι στρατηγό χάσαμε, αλλά ότι δεν έχουμε ηγέτες του αντι- οικουμενιστικού αγώνα. Μόνον λαγούς που παριστάνουν τα λιοντάρια.

No comments:

Post a Comment